Menu

Wisselvallige resultaten Ajax-deelnemingen

Waar GBA opnieuw tot een puntendeling kwam, daar ging HFC Haarlem op eigen veld met 0-3 onderuit tegen RBC.

GBA, waarbij Ajax-huurling Aaron Mokoena nog geblesseerd is, stond tegen Genk al na 20 seconden op achterstand. Nota bene Moumou Dagano, vorig jaar nog speler van GBA, zette zijn nieuwe club op 0-1.

Het was Haagdoren die Germinal Beerschot Antwerpen een kwartier voor tijd langszij bracht en zo een punt binnenhaalde. De club van Sef Vergoossen, Genk, verloor behalve twee punten ook nog twee spelers aan een rode kaart.

Het Haarlem van trainer Heini Otto ging op eigen veld zwaar onderuit tegen RBC, 0-3. Didi Longuet leek Haarlem op voorsprong te zetten, maar de scheidsrechter dacht gezien te hebben dat daar een handsbal aan vooraf was gegaan. De treffer ging niet door. RBC, dat Cales na twee keer geel kwijtraakte, plaatste scherpe aanvallen en kon mede daardoor uitlopen naar de uiteindelijke 0-3 overwinning. Marc Stuut viel geblesseerd uit en de verhuurde Ajacieden Greene en Longuet kregen een gele kaart.

Opstelling Haarlem: vd Ban, Baas, Hooyboer, Piket, Greene, Stuut, Longuet, Tol, Douglas, Tamerus, Kemper.

Haarlem is woensdagavond te gast op de Toekomst als het bekerduel tussen Jong Ajax en Haarlem wordt gespeeld. De aanvang is om 18.30 uur.