Menu

'Wit' op dreef

De selectie stond woensdagochtend bijna twee uur op het trainingsveld. Een grote partij was het hoofdbestanddeel van de oefensessie.

Bogdan Lobont verscheen voor het eerst na zijn blessure weer buiten op het veld. De Roemeen brak bijna een maand geleden, op 5 januari, zijn vinger tijdens de tweede trainingsdag van het jaar. Samen met fysiotherapeut Ricardo de Sanders trainde de keeper vandaag eerst samen met Tomás Galásek. De aanvoerder mocht wat eerder het veld verlaten, Lobont bleef tot het middaguur.

Voordat aan de grote partij begonnen werd, moesten de Ajacieden de nodige spier- en sprintoefeningen verwerken. Daarna werd de groep verdeeeld in twee teams van negen veldspelers en een keeper, voor een aantal grote partijen. Na twee partijen van twintig minuten was Ronald Koeman echter nog niet tevreden. Hoewel het al na twaalven was, meestal eindigt de training rond het middaguur, moesten 'wit' en 'geel' nog één keer de confrontatie met elkaar aangaan. In dat laatste partijtje liet Rasmus Lindgren zijn kwaliteiten zien. In enkele minuten tijd scoorde hij twee keer voor 'wit' en leverde zo een belangrijke bijdrage voor de 4-1-overwinning voor zijn team. En dat in tien minuten dat het partijtje duurde.

Koeman kon moeilijk de training nog langer rekken, dus besloot hij in plaats van nóg een partij de groep ernstig toe te spreken. De selectie traint vanmiddag in het krachthonk.