Menu
Wit wint!

Wit wint!

Het belangrijkste deel van de training van woensdagmorgen bestond uit scherpe partijtjes van acht tegen acht op een klein veld. De ploeg met de gele hesjes bevatte de meeste spelers die de afgelopen tijd een basisplaats hadden, maar het witte team won overtuigend. Intussen werkte Hatem Trabelsi hard aan zijn herstel.

Hatem Trabelsi verscheen wel op het trainingsveld, maar trainde niet met de groep mee. De rechtsback werkte met de fysiotherapeut apart wat oefeningen af en verliet het veld halverwege de oefensessie. Tomás Galásek, Zdenek Grygera, Wesley Sneijder en Daniël de Ridder bleven binnen.

Na de nodige oefeningen deelde trainer Danny Blind de partijen in en gingen de Ajacieden de strijd met elkaar aan. De ploeg zonder hesjes nam al meteen in de eerste partij het initiatief en stond dat eigenlijk niet meer af. Bij wit was een belangrijke rol weggelegd voor Nicolae Mitea. De linkerspits belichaamt zo ongeveer het begrip 'grillig', want wat hij deed was of heel goed, of leidde tot niets. Na een aarzelend begin, waarin hij er een beetje verloren bijliep, liet Mitea ineens een mooie voorzet los, die bijna leidde tot een treffer. ,,Goed zo, Nicky!'', bulderde assistent-trainer Gerard van der Lem meteen vanaf de zijlijn en vanaf dat moment fleurde de kleine Roemeen op.

De witte ploeg nam telkens ruim afstand van het team met de gele hesjes, bij wie Anthony Obodai rechtsback stond, door vaak te profiteren van balverlies en via een snelle omschakeling te scoren. Vooral Yannis Anastasiou scoorde er op los. De Griekse pinch-hitter lijkt uit zijn succesvolle invalbeurten tegen Feyenoord en De Graafschap veel zelfvertrouwen geput te hebben, want de spits promoveerde bijna elke kans die hij kreeg tot doelpunt. Mitea en Anastasiou waren dan ook de doelpuntenmakers in het laatste partijtje, waardoor wit uiteindelijk won en de ploeg bij elkaar kwam om te poseren voor de imaginaire teamfoto. Mitea kreeg een stevige knuffel van Van der Lem, omdat de Roemeen hard had gewerkt om goede voorzetten af te leveren. Intussen moest team geel voor straf enkele banen sprinten.

Keeperstrainer Fred Grim kon er nog niet genoeg van krijgen toen Blind zijn mannen richting de kleedkamer stuurde. Grim ging een doel verdedigen en Maarten Stekelenburg, Nourdin Boukhari en Ryan Babel mochten de voormalige doelman van Ajax 1 proberen te verslaan. Dat bleek nog niet zo'n heel eenvoudige opgave, want Grim toonde aan nog weinig van zijn katachtige reflexen kwijt te zijn geraakt. Boukhari en Babel kaatsten met Stekelenburg en haalden daarna uit op het doel. Natuurlijk ging een groot aantal ballen onhoudbaar voor Grim tegen de touwen. Ook Stekelenburg, de keeper met de mooie traptechniek, wilde zijn trainer wel even onder vuur nemen. ,,Die hou ik in ieder geval'', probeerde Grim zijn pupil af te bluffen, om even later de bal langs zich in het doel te horen fluiten. ,,Tsjonge, Babel'', riep Grim liggend in het gras. ,,Leg die bal dan niet zo mooi neer.'' Tot slot namen de drie een penalty op Grim, met als extra druk dat degende die zou missen, de zak met voetballen moest dragen. Alledrie, Boukhari zelfs zonder aanloop, schoten ze feilloos raak.