Menu
Witschge en Williams op trainingsveld

Witschge en Williams op trainingsveld

Wat een bedrijvigheid vrijdagmiddag op het trainingsveld van de Amsterdam ArenA. Zijn sommige Ajacieden zo fanatiek dat ze tien dagen voor de eigenlijke start van de voorbereiding al een balletje wilden trappen? Nee. Voetballiefhebber pur sang en popster Robbie Williams benutte zijn vrije dag om tegen Richard Witschge te voetballen.

Er was bijna geen doorkomen aan. De beveiligingsbeamten van Robbie Williams en Mojo Concerts probeerden iedereen rond de Amsterdam ArenA op afstand te houden. Openbare weg of niet, toeschouwers werden nauwelijks geaccepteerd. Maar ja, als Robbie zich ergens in het openbaar begeeft, met of zonder hekken om hem heen, wordt het een gekkenhuis.

Voor Robbie, die vaak voetbalt voor goede doelen, was het dit keer puur ontspanning tussen zijn concerten in. Afgelopen woensdag en donderdag gaf hij al concerten in de Amsterdam ArenA en zaterdag en zondag volgen de laatste twee. Hij speelde zelf met zijn crew en had ook Ruud Gullit opgetrommeld als extra kracht. Bovendien was zijn goede vriend en mystery guest Johnny Wilkes ook van de partij.

Tegenstander in de ontmoeting was een samengesteld team van Mojo Concerts, de Amsterdam ArenA en oud-Ajacied Richard Witschge. Witschge en co kregen dik klop van de megaster. ,,Maar dit was heel leuk", wist Richard nog uit te brengen na afloop. ,,Ik was gisteren naar het concert en kreeg nog kaartjes voor zaterdag, maar dan ben ik al onderweg naar Duitsland voor de wedstrijd van het Nederlands elftal zondag."