Menu

Witschge niet bij Oranje

ZEIST (ANP) - Edgar Davids, Marc Overmars, Boudewijn Zenden, Arthur Numan en Mark van Bommel keren terug bij het Nederlands elftal. Bondscoach Louis van Gaal heeft het vijftal opgenomen in zijn selectie voor de uitwedstrijd zaterdagavond bij Cyprus. Zij misten de laatste interland tegen Ierland (2-2) wegens een blessure. Richard Witschge heeft niet lang kunnen genieten van zijn status als international. De Ajacied is niet meer geselecteerd voor Oranje. Lurling en Bruggink ontbreken wegens een blessure.

Frank de Boer kan record Winter evenaren

Frank de Boer zal normaal gesproken Aron Winter evenaren als recordinternational met 84 caps. De aanvoerder speelt zaterdag tegen Cyprus zijn 83e interland, net zo veel als assistent-bondscoach Ruud Krol, en kan volgende week woensdag tegen Portugal op 84 komen. Winter passeerde tijdens het EK in de halve finale tegen Italië Krol, waarna hij zijn interlandloopbaan afsloot.

Nederland oefent tegen Turkije

Het Nederlands elftal speelt op woensdag 28 februari in Amsterdam volgend jaar een vriendschappelijke interland tegen Turkije. De laatste keer dat beide landen elkaar ontmoetten dateert van 11 oktober 1997, een duel in de WK-kwalificatie. Turkije bereikte op het afgelopen EK de kwartfinale. Oranje speelt 15 november ook een oefenduel, in en tegen Spanje.