Menu

Witschge nog een maand buitenspel

Het kan nog zeker een maand duren voordat Richard Witschge weer inzetbaar is. De middenvelder kampt al enige tijd met een maagblessure en is op een medicijnkuur gezet. 'Wij hebben zelfs overwogen een operatie uit te voeren,' aldus Wouters zondag na het gelijkspel tegen de Urawa Red Diamonds. 'Hij krijgt nu medicijnen voor zijn buikspier, dus we zullen moeten afwachten.'

Met de andere geblesseerden gaat het beter. Grim en Knopper trainden maandag voor het eerst weer met de selectie. Winter wordt dinsdag weer bij de groep verwacht. Tom Sier, die enige maanden kampte met een voetblessure, oefent inmiddels met het tweede elftal. Verlaat (hamstring) ontbrak, eveneens als Tobiasen (knie). Arveladze (knie) oefende apart met looptrainer Jambor.

Het ontbreken van Witschge, die zondag vervangen werd door een herstelde Dani, is voor het de trainer een streep door de rekening. Ajax wist tijdens de voorbereiding geen van de drie wedstrijden te winnen. Naast het gelijkspel tegen de Japanners werd verloren van Tunesie en Anderlecht.

Vrijdag treedt Ajax aan voor de eerste belangrijke krachtmeting van dit millennium. Dan gaat de ploeg voor de beker op bezoek bij Roda JC. Voor het duel in Kerkrade zijn voor Ajax-supporters geen kaarten mee beschikbaar.