Menu

Witschge scoort voor Ajax 2

Met een 1-3 overwinning op De Graafschap 2 in de tas, stapten de reserves van Ajax maandagavond van het veld in Doetinchem. Bij Ajax maakte Richard Witschge zijn rentree na een blessureperiode en luisterde zijn optreden op met doelpunt.

Archieffoto: Gerard van Hees

'We hebben niet goed gevoetbald', vond trainer Jan Olde Riekerink. 'Nu was het veld na de slechte weersomstandigheden van de afgelopen weken wel heel zandering en zwaar, waardoor het moeilijk was heel goed voetbal te spelen. De sterkte van De Graafschap was echter dusdanig dat we met een groot verschil hadden kunnen winnen. Maar je moet je afvragen of dat de doelstelling is. Het feit dat Richard Witschge weer 90 minuten speelde, was een lichtpuntje.'

Ajax kwam door een doelpunt van Culina op voorsprong. De Australiër schoot over een afstand van achttien meter schitterend in. Daarna verliep de wedstrijd wat chaotisch met kansen over en weer. De Graafschap had gelijk kunnen komen, maar slaagde daar niet in.

Na rust stond doelman Bogdan Lobont oog in oog met een Doetinchemse aanvaller. De Roemeen won het een-tegen-een gevecht en zo behield Ajax de voorsprong. Die werd in de 65e minuut uitgebouwd naar 0-2 door Richard Witschge. De herstelde middenvelder schoot uit een vrije trap raak. Vijf minuten later sloot De Graafschap aan, maar in de 85e minuut was het Jason Culina die na een voorzet van Youssouf Hersi de marge weer vergrootte naar twee, 1-3.

Opstelling Ajax 2: Lobont; Kanu (46. Nieuwenburg), Mokoena, Valencia, Yakubu; Cruz (75. Longuet), Hersi, Witschge; Van der Meyde, Culina, Bobson.