Menu

Witschge wist dat hij vrije trap zou scoren

Als ze met z'n drie├źn in het veld staan, moeten Chivu, Van der Vaart en Witschge onderling maar uitmaken wie achter de bal kruipt en wie uiteindelijk gaat schieten. ,,Laat mij maar", zei Witschge in de 90ste minuut bij een 3-3 stand.

Na een belabberde eerste helft waarin Ajax compleet werd overklast, moest er voor hem persoonlijk toch iets positief uit de wedstrijd tegen zijn oude club Barcelona voortvloeien. ,,Ik heb slechts twee keer met de groep getraind", vertelde Witschge voor de zoveelste keer na de wedstrijd. ,,Ik miste wedstrijdritme. Daarom bleef ik ook staan, vroeg niet om een wissel terwijl ik wist dat ik slecht speelde. Dat we zo weggespeeld zouden worden, had ik niet gedacht."

Het tekort aan wedstrijdritme wilde hij wel compenseren. ,,Maar dat ging gewoon niet. Ze waren te goed. Ik ben maar wat gaan doorjagen op de keeper. Nadat we kort na rust 1-2 maakte, sloeg het om. Dat het 1-3 werd, was een domper maar het publiek was zo fantastisch. Dat hielp ons er echt doorheen."

De aanmoedigingen hielpen zo goed dat de achterstand werd weggepoetst. En toen Machlas door Reiziger aan zijn nek naar beneden werd getrokken en Wegereef voor een vrije trap floot, wist de Amsterdammer het. ,,'Ik neem hem wel' zei ik tegen Chivu. Ik schiet hem erin. Ik wist dat zo zeker omdat de keeper helemaal aan de rechterkant ging staan. Hij hield de andere kant helemaal vrij. Tegen de amateurs lukte het ook al eens zo..."