Menu
WK '98 herleeft op de Toekomst

WK '98 herleeft op de Toekomst

Ajax trainde donderdag zonder trainer Frank de Boer en de nieuwe aanwinst Dmitry Bulykin. De voormalig spits van RSC Anderlecht was in België om nog een aantal zaken af te handelen. De Boer was in Nyon bij een UEFA Forum voor topcoaches. Toch viel er ook zonder de internationals, De Boer en Bulykin genoeg te beleven op de Toekomst.

Wie zijn ogen donderdag even sloot, ging bijna automatisch terug naar die warme zomer van 1998. Het WK in Frankrijk roept nog altijd zoete herinneringen op. Zeker toen Jaap Stam, Wim Jonk, Dennis Bergkamp en Marc Overmars donderdagochtend samen op het trainingsveld van Ajax stonden, kwamen de WK-duels van Oranje ‘98 weer boven.

Kortom; aan interlands geen gebrek op het trainingsveld van de Toekomst, waar een mix van Jong Ajax en niet-internationals trainde. Samen met 30-voudig international John Bosman (assistent-coach Jong Ajax) kwam de technische staf in totaal tot 311 interlands. En daar hadden normaal gesproken ook de 112 interlands van Frank de Boer bij opgeteld kunnen worden. Samen met André Ooijer (55 caps), Vurnon Anita (3) en eenmalig international Siem de Jong stond de teller uiteindelijk op 370 interlands.

Zo waren er, ook bij afwezigheid van de internationals, genoeg caps vertegenwoordigd op de Toekomst. Bovendien was het mooi om te zien hoe de vleugelspelers van nu (Boerrigter, Ebecilio en Lukoki) bijles van Overmars kregen. De verdedigers genoten op hun beurt van de colleges van Stam die, net als Overmars, dit seizoen iedere donderdag op de Toekomst is voor het geven van individuele trainingen. Het is iets waar je je als speler wekelijks op kan verheugen. Bijles van de spelers die het WK '98 voor Nederland kleur gaven. Al blijven de zoetste WK-herinneringen ongetwijfeld kleven aan de twee coaches die er iedere dag al zijn: De Boer en Bergkamp.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Overmars hield zich donderdag onder meer met Jody Lukoki bezig. Overmars hield zich donderdag onder meer met Jody Lukoki bezig.
Stam instrueert rechtsback Ruben Ligeon. Stam instrueert rechtsback Ruben Ligeon.
Cillessen maakte zijn tweede groepstraining bij Ajax mee. Cillessen maakte zijn tweede groepstraining bij Ajax mee.
Overmars bracht, net als Stam, Bergkamp en Jonk, het WK '98 weer even tot leven. Overmars bracht, net als Stam, Bergkamp en Jonk, het WK '98 weer even tot leven.