Menu
WK zit erop voor Eriksen en Rommedahl

WK zit erop voor Eriksen en Rommedahl

Denemarken is er donderdagavond niet in geslaagd om de achtste finale van het WK in Zuid-Afrika te bereiken. De Denen van voormalig Ajax-coach Morten Olsen gingen in de laatste groepswedstrijd met 3-1 onderuit tegen Japan. Dennis Rommedahl speelde de hele wedstrijd. Collega-Ajacied Christian Eriksen deed het laatste half uur mee.

Alleen een overwinning kon Denemarken, met Dennis Rommdahl in de basis, in de volgende ronde brengen. Na een half uur spelen was die opdracht echter al een utopie geworden. Twee rake vrije trappen van Japan (Honda en Endo) maakten een einde aan de Deense hoop op een langer verblijf in Zuid-Afrika. Vanaf dat moment was duidelijk dat het al geplaatste Oranje gezelschap zou krijgen van Japan, in plaats van Denemarken.

Door de nederlaag van Denemarken zal Rommedahl zijn honderdste interland niet op het WK spelen. De flankspeler van Ajax verzamelde tegen Japan zijn 99e cap, al zal hij daar weinig goede herinneringen aan bewaren.

In het laatste half uur kreeg de bijna-jubilaris gezelschap van Christian Eriksen. De 18-jarige middenvelder van Ajax, tevens jongste speler op dit WK, kwam vlak na zijn entree in scoringspositie, maar mikte de bal net over de lat.

In de slotfase verkleinde Jon Dahl Tomasson de marge tot 1-2. Nadat zijn strafschop in eerste instantie werd gekeerd, was de ervaren aanvaller in de rebound wél trefzeker. Slechts enkele minuten stond die stand op het scorebord, want in de 88e minuut bepaalde de Japanner Okazaki de eindstand op 1-3.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ProShots