Menu
WK-ganger De Zeeuw fit voor Chelsea

WK-ganger De Zeeuw fit voor Chelsea

Het nieuws dat Martin Jol doorgaat bij Ajax leverde donderdag uiteraard veel belangstelling van de pers op tijdens de training. Daags voor de Open Dag en het oefenduel tegen Chelsea reageerden Jol, algemeen directeur Rik van den Boog en spelers op het aanblijven van de trainer en andere actuele zaken. Zo ook WK-ganger Demy de Zeeuw.

Voor het eerst sinds zijn terugkeer bij Ajax deed Demy de Zeeuw donderdagochtend aan de groepstraining mee. ,,Ik heb de hele training meegedaan en ben fit om tegen Chelsea te spelen. Of ik speel, is uiteraard aan de trainer.”

Over de trainer was donderdag goed nieuws te melden. Jol gaat door bij Ajax. Dit ook tot tevredenheid van de Oranje-international. ,,Ergens had ik het wel verwacht en ook gehoopt dat hij zou blijven. Hij wilde de afgelopen periode natuurlijk wat duidelijk maken, zodat we zo sterk mogelijk aan de competitie kunnen beginnen. Dat hij nu blijft is erg belangrijk voor ons.”

Gevraagd naar wat hem het meest bij zal blijven van het WK, antwoordde De Zeeuw niet de finale of de huldiging. ,,Toch wel die trap”, refereert hij aan de schop die hij tijdens de halve finale tegen Uruguay tegen zijn kaak kreeg. ,,Ik heb nu nog allemaal ijzerwerk in mijn mond. Af en toe levert dat ontstekingen aan mijn tandvlees op. Het is even lastig, maar ik ben gelukkig wel fit om te spelen.”

De Zeeuw: 'Erg belangrijk voor ons dat Jol blijft' De Zeeuw: 'Erg belangrijk voor ons dat Jol blijft'

,,Verder was het WK een heel mooie ervaring, maar toch ook een teleurstelling. Ik ben sportman, dus ik wil altijd winnen en het hoogste bereiken. Dat is net niet gelukt. Al is het natuurlijk schitterend dat we met het Nederlands elftal de WK-finale hebben gehaald.”

Vrijdag zal hij tijdens de Open Dag voor het tweede jaar op rij als Ajacied aan de supporters worden voorgesteld. ,,Vorig jaar was ik net bij de club toen de Open Dag werd gehouden. Het wordt morgen dus niet mijn eerste Open Dag. Aan vorig jaar bewaar ik goede herinneringen. Er waren veel supporters. Hopelijk zijn die er morgen weer. Zeker ook omdat er nog een mooie wedstrijd tegen Chelsea achteraan komt. Mooi om het seizoen zo met elkaar te starten, op weg naar de belangrijke wedstrijden in de voorronde van de Champions League tegen PAOK Saloniki.”

Jol tijdens de training... Jol tijdens de training...
...en na de training, in gezelschap van vele verslaggevers. ...en na de training, in gezelschap van vele verslaggevers.
Ook algemeen directeur Rik van den Boog stond de pers te woord over het aanblijven van Jol. Ook algemeen directeur Rik van den Boog stond de pers te woord over het aanblijven van Jol.