Menu
WK-gangers en El Hamdaoui weer terug

WK-gangers en El Hamdaoui weer terug

Ajax heeft vrijdagochtend voorlopig voor het laatst op Nederlandse bodem getraind. Een grote groep spelers, waaronder de later teruggekeerde WK-gangers en Mounir El Hamdaoui, waren op het trainingsveld te vinden. Zaterdagochtend reist Ajax naar Duitsland voor het oefenduel met HSV. Daarna wacht het trainingskamp in Turkije.

Toen Jeroen Verhoeven en Lorenzo Ebecilio om 11:45 uur als laatste Ajacieden het trainingsveld verlieten, brak er even rust aan op het oefenveld van de selectie. En die rust zal voorlopig zo blijven. Komende week verblijft Ajax, na een tussenstop in Duitsland, een week lang in Turkije ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft. Ook Jong Ajax is momenteel van huis. De Beloften verblijven in Cyprus voor een trainingskamp.

Frank de Boer kon vrijdagochtend zes ‘nieuwe’ gezichten begroeten. De WK-gangers Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Demy de Zeeuw, Christian Eriksen en Eyong Enoh keerden na hun verlengde kerstvakantie weer terug in Amsterdam. Ook Mounir El Hamdaoui, de afgelopen dagen geveld door een keelontsteking, trainde voor het eerst weer buiten. Onder leiding van conditietrainer René Wormhoudt deed het vijftal (Stekelenburg trainde met de keepers) verschillende loopoefeningen en de zogenaamde ladderoefening, waarbij ze zich behendig door het natte gras over de geelgekleurde hindernissen bewogen. Oefeningen met de bal kwamen er nog niet aan te pas.

Mounir El Hamdaoui werkte samen met de WK-gangers een apart programma af. Mounir El Hamdaoui werkte samen met de WK-gangers een apart programma af.

De overige Ajacieden benutten het hele veld, waarbij de spelers allemaal hun eigen positie innamen. Telkens begon de opbouw bij het centrale duo, waarna de backs en buitenspelers in stelling werden gebracht. Vervolgens was het aan de spitsen de taak om de keepers te passeren. Dit alles gebeurde onder toeziend oog van Sjaak Swart en Piet Keizer. Beide ereleden bekeken de training en kregen op de valreep nog wat nieuwjaarswensen van voorbijlopende spelers. Als ze straks half januari uit Turkije terugkomen is het met ‘de beste wensen’ immers alweer gedaan.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Vurnon Anita liet zijn nieuwe kapsel (zonder vlechtjes) nog even verborgen onder zijn muts. Vurnon Anita liet zijn nieuwe kapsel (zonder vlechtjes) nog even verborgen onder zijn muts.
Erelid Sjaak Swart begroet Frank de Boer en assistent Hennie Spijkerman. Erelid Sjaak Swart begroet Frank de Boer en assistent Hennie Spijkerman.