Menu
WK-gangers terug bij Ajax

WK-gangers terug bij Ajax

Een dag na de gewonnen oefenwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys (0-7) trainden de spelers die dinsdagavond in de basis stonden binnen. De overige Ajacieden trainden buiten, samen met de teruggekeerde WK-gangers.

Exact tien dagen na de WK-finale stond Maarten Stekelenburg woensdag alweer op het veld bij Ajax. De keeper van Oranje meldde zich na een korte vakantie weer in Amsterdam, om samen met Ajax toe te werken naar de belangrijke duels in de derde voorronde van de Champions League. Ook WK-finalist Gregory van der Wiel meldde zich voor het eerst weer op het trainingsveld. De rechtervleugelverdediger liep een aantal rondes om het trainingsveld en begroette zijn teamgenoten en trainer Martin Jol.

Demy de Zeeuw en Luis Suarez trainden binnen. Enige afwezige was Nicolas Lodeiro. Een staking op de Franse luchthaven speelde de Uruguyaan parten, waardoor hij zijn weg naar Amsterdam niet tijdig kon vervolgen. Hij meldt zich om die reden later op de club.

Met de terugkeer van Maarten Stekelenburg is het keeperstrio van Ajax weer compleet. Met de terugkeer van Maarten Stekelenburg is het keeperstrio van Ajax weer compleet.

In aanloop naar het laatste oefenduel van de voorbereiding, vrijdag thuis tegen Chelsea, trainden Urby Emanuelson en Miralem Sulejmani apart van de groep. Beide spelers werken aan het herstel van hun (lichte) pijntjes. Emanuelson viel afgelopen zondag met een pijnlijk middenvoetsbeetje uit tijdens de oefenwedstrijd tegen FC Porto. Sulejmani reisde niet mee naar Portugal wegens hamstringklachten.

Ajax – Chelsea begint vrijdag om 18.00 uur. Deze fraaie oefenwedstrijd vormt het slotstuk van de Ajax Open Dag. Er zijn nog kaarten voor de wedstrijd beschikbaar.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Jol begroet Van der Wiel op het trainingsveld. Jol begroet Van der Wiel op het trainingsveld.
Stekelenburg stond tien dagen geleden nog onder de lat tijdens de WK-finale Nederland - Spanje. Stekelenburg stond tien dagen geleden nog onder de lat tijdens de WK-finale Nederland - Spanje.
Lindgren en Alderweireld strijden om de bal. Op de achtergrond Stekelenburg. Lindgren en Alderweireld strijden om de bal. Op de achtergrond Stekelenburg.