Menu

WK-selectie al zondag bekend

Marco van Basten maakt zondag om 11.30 uur tijdens een persconferentie in Zeist bekend welke 23 spelers hij meeneemt naar het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De Ajacieden die kans maken op een selectie hoeven dus niet tot maandag 17.00 uur in spanning af te wachten.

Hij verklaarde donderdagavond na afloop van de oefenwedstrijd tegen Jong Oranje al dat hij geen twijfels meer kent. Na overleg met de voetbalbond KNVB is besloten de Oranje-selectie een dag eerder prijs te geven.
Met een ontspannen training beëindigde het Nederlands elftal vrijdag het vierdaagse trainingskamp in Katwijk. De bondscoach zag naar eigen zeggen alleen maar bevestigd wat hij allang wist. Hij is er uit, maar laat spelers en fans nog even in spanning.
Huntelaar toonde vrijdag op de afsluitende training nog eenmaal wat hij kan. De zestien internationals - Jaliens bleef met een diepe wond in zijn bovenbeen achter in het hotel en Castelen had last van zijn voet - moesten een parcours afwerken: Eerst de bal van grote afstand rechtstreeks in een klein doel schieten, vervolgens een kratje raken dat in een goal was opgehangen. Daarna nog de deklat treffen en de bal in een cirkel schieten. De spits van Ajax was na twee rondje ruim voor de anderen als eerste klaar en mocht onder daverend applaus naar de kant.
Grote verliezer Babel was samen met Landzaat na een half uur nog bezig. ,,Vergeet je niet dat we moeten eten'', lachte de bondscoach hen toe.