Menu
Wöber: 'Jammer genoeg heb ik naar AZ - PSV gekeken'

Wöber: 'Jammer genoeg heb ik naar AZ - PSV gekeken'

Max Wöber had niet de meest ideale wedstrijdvoorbereiding op Ajax – Heracles. De jonge Oostenrijker lag afgelopen week 2 dagen ziek in bed. Bovendien kwam daar zaterdagavond nog die vervelende 2-3-zege van PSV bij AZ bij, waardoor het perspectief voor Ajax heel anders werd.

Zwetend in bed
Na de vrije dinsdag werd Wöber ziek. ,,Ik heb 2 dagen in bed gelegen met hoge koorts. De 1e dagen kon ik ’s nachts niet slapen, lag alleen maar te zweten. Dus heb ik overdag vooral geslapen. Vrijdag was ik fit genoeg om de training te hervatten en omdat de dokter mij goed behandelde, was zaterdag al wel duidelijk dat het geen probleem was dat ik kon spelen. ”

De 3️⃣ punten blijven in ✖️✖️✖️!#ajaherhttps://t.co/z8zF80S3og

— AFC Ajax (@AFCAjax) 8 april 2018

Eenmaal fit keek hij AZ - PSV. ,,Jammer genoeg heb ik die wedstrijd op tv gekeken. Dat had ik beter niet kunnen doen, want het was niet goed voor m'n mentale gesteldheid. Om te zien dat alles tegenzit, of dat het PSV mee zit inderdaad. Bij die 2-0-voorsprong van AZ zou iedereen gemotiveerd zijn voor de slotfase, dat zou onze kans zijn. Maar toen scoorden ze 3 keer in 5 minuten en was alles anders. Maar vandaag zat het niet meer in het hoofd, was de volledig focus op Heracles.”

Onbesuisde tackle
Toch had het voor hetzelfde geld al snel voorbij kunnen zijn na een nogal onbesuisde ingreep. ,,Dat was een heel slechte tackle van mij. Ik raakte de bal eerst, dus ik wist dat het geen rode kaart was. Ik ben blij dat de tegenstander geen blessure opliep.”

Zo'n 30 schoten op doel
Over de wedstrijd was Wöber duidelijk. ,,We waren dominant, hadden 70 procent balbezit en ik schat zo’n 30 schoten op doel, of in die richting. We hadden het ons veel makkelijker kunnen maken door er daar 3 of 4 van te scoren. Dan was het bij rust al over geweest.”

Gelukkig won Ajax wel en dat is ook de opdracht voor volgende week in Eindhoven: ,,We zullen alles doen om te zorgen dat zij (PSV) tegen ons geen kampioen worden. We moeten er niet aan denken dat als wij verliezen zij kampioen zijn.”

Tekst: Ajax.nl/Monique Janse
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst