Menu
Wöber: 'Sturm Graz een sterke opponent'

Wöber: 'Sturm Graz een sterke opponent'

In de tweede voorronde van de UEFA Champions League neemt de ploeg van Erik ten Hag het op tegen Sturm Graz. Voor Oostenrijker Max Wöber betekent dat een weerzien met wat bekende koppen uit zijn thuisland. Het belooft een pittige strijd te worden, vertelt de jonge verdediger.

,,Toen ik bij Rapid Wien voetbalde, heb ik 2 wedstrijden tegen Sturm Graz gespeeld. Ik won er één. Het is een sterke opponent. Ze zijn snel via de flanken, zijn sterk in dieptepasses, crosspassjes en zijn rap in de omschakeling. Ze zijn agressief en vechten voor elke bal. Ik ken Sturm Graz als een solide team dat goed samenwerkt. Als je het mij vraagt 1 van de betere ploegen in Oostenrijk. Ze draaiden vorig jaar een sterk seizoen en eindigden als 2e in de Oostenrijkse Bundesliga. Bovendien hebben ze een grote groep trouwe, fanatieke supporters."

Bekende gezichten
,,Het is voor mij natuurlijk leuk om wat bekenden terug te zien. Ik heb met 2 jongens in het 1e van Rapid Wien gespeeld. Daarnaast zijn er ook wat jongens waarmee ik in de Oostenrijkse nationale jeugdploeg heb gespeeld. Die ken ik goed. Het zijn allemaal goede voetballers."

'Moeilijk om te zeggen wat voor ploeg we over een maand treffen'

,,De transferzomer zal vanzelfsprekend invloed hebben op de samenstelling van de ploeg. Ik vind het daarom moeilijk om te voorspellen wat voor team we over een maand treffen. Vijf basisspelers van Sturm Graz hebben de selectie inmiddels al verlaten. En er gaan geruchten over enkele andere belangrijke transfers. Net als wij weten zij dus nog niet met wat voor ploeg ze het seizoen gaan starten."

'Wij zijn favoriet'

Wöber heeft vertrouwen in een goede afloop. ,,Als wij een goede dag hebben, is Sturm Graz kansloos. Ja, wij zijn favoriet lijkt me. Zeker zolang we ons focussen op ons eigen spel."

Lees ook: Ajax loot Sturm Graz
Bekijk ook:
Spelers melden zich weer bij Ajax

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst