Menu
Wöber wint opnieuw met Oostenrijk, pak slaag voor Cerny

Wöber wint opnieuw met Oostenrijk, pak slaag voor Cerny

Max Wöber heeft ook zijn 2e interland met Oostenrijk winnend afgesloten. De verdediger had maandagavond tegen Moldavië een basisplaats, net als drie dagen eerder tegen Servië. De voor het WK al uitgeschakelde Oostenrijkers wonnen hun laatste kwalificatieduel met 0-1. Wöber speelde de gehele wedstrijd.

De Oostenrijkers brachten door de zege hun puntentotaal op 15, goed voor de 4e plek in groep D. Servië eiste met 21 punten de groepswinst op en greep een rechtstreeks startbewijs voor het EK.

Nederlagen op vreemde bodem
Vaclav Cerny kreeg met Tsjechië O21 een flink pak op de broek. Op bezoek bij de leeftijdsgenoten van Kroatië werd met liefst 5-1 verloren. Halverwege was het 2-0. Cerny speelde de gehele wedstrijd voor de nummer voorlaatst van groep 1.

Voor Oranje O20 was er eveneens een nederlaag op vreemde bodem. De laatste wedstrijd van een 8-landentoernooi werd met 1-0 van Polen verloren. Met Deyovaisio Zeefuik, Leon Bergsma, Mauro Savastano en Kaj Sierhuis begonnen er vier Ajacieden in de basis. Daarnaast viel Carel Eiting in.

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots