Menu

Woensdag voor veel Ajax-internationals D-day

Waren de Belgen afgelopen weekeinde nog vrij, woensdag zullen ook zij in actie komen. Net als overigens de andere Ajacieden die zijn geselecteerd voor hun nationale elftal. Voor alle landen staan kwalificatieduels op het programma en die zijn cruciaal voor plaatsing voor Euro 2004. Alleen voor Jong Oranje staat er niets meer op het spel.

Nigel de Jong en Maarten Stekelenburg bijten dinsdagavond het spits af. Jong Oranje, met slechts drie puntjes al kansloos voor plaatsing, speelt in en tegen Tsjechië. Net zoals Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder dat een dag later zullen doen. Inzet voor het 'Grote Oranje' is de eerste plaats in groep 3, die rechtstreeks leidt tot Euro 2004 in Portugal.

Jelle van Damme, Wesley Sonck en Tom Soeaters spelen met België in Brussel tegen Kroatië. Voor hen geldt dat er gewonnen moét worden om nog uitzicht te houden op de barragewedstrijden tussen de nummers 2 uit de groepen.

Zlatan Ibrahimovic, met Zweden koploper van groep 4, treft in Polen een formatie die nog uitzicht heeft op de eindstrijd in Portugal. De wedstrijd wordt gespeeld in het Poolse Chorzow.

Voor Bogdan Lobont en Nicolae Mitea wacht de laatste kwalificatiewedstrijd. Nadat zaterdag Luxemburg met 4-0 werd weggezet, moeten de Roemenen het woensdag opnemen tegen Denemarken in Kopenhagen. Het gastland heeft evenveel punten als Roemenië, maar heeft na woensdag nog een wedstrijd tegoed.

Ook voor het Finland van Petri Pasanen staat een moeilijke wedstrijd op het programma. Wales, tweede achter Italië in groep 9, heeft drie punten meer dan de Finnen, die woensdag ook hun laatste duel spelen.