Menu

Woensdagtraining het zwaarst voor Coort

Keeperstrainer Wil Coort laat zijn mannen altijd zweten. Lobont, Boschker en Stekelenburg weten daar over mee te praten, maar bij de woensdagtraining moest de oefenmeester zelf aan de bak.

De keeperstrainer moest zelf de handschoen(en) oppakken. Zijn pupillen Bogdan Lobont en Sander Boschker zijn in hun herstel nog niet zover dat ze zich al op het veld kunnen melden. Daarom nam de Brabander plaats onder de lat bij de reserves in de afsluitende partij tien tegen tien.

Dat was lang geleden, maar op het onderdeel coaching scoorde de trainer een dikke voldoende. Toen De Ridder en De Jong op rechts vrij spel hadden werden Van Damme en Vermaelen tot de orde geroepen door Coort.

Coort zag overigens dat bijna de hele voorhoede een metamorfose had ondergaan ten opzichte van de gewonnen Traditional tegen PSV. In plaats van Sikora, die geblesseerd uitviel, en Anastasiou stonden nu de Belgen Tom Soetaers en Wesley Sonck in het geel. Daniël de Ridder was 'gewoon' rechtsbuiten.

De keeperstrainer deed hard zijn best, maar kon niet voorkomen dat de basis drie keer wist te scoren. Nou deed zijn pupil Stekelenburg het aan de andere kant niet veel beter. Ook de reserves klopten tot drie maal toe de doelman.

De technische staf kon het na de training niet laten om Coort fijntjes te wijzen op de drie tegendoelpunten. De keeperstrainer liet het daar maar bij. Hij lachte wat en stopte zijn keepershandschoenen achterin zijn trainingsbroek. Die klus was ook geklaard.