Menu

Wolfs: 'Ik probeerde altijd positief te zijn'

Met de tranen nog in zijn ogen stond Sjaak Wolfs na afloop van zijn fantastische loopbaan de pers te woord. Nog altijd in trainingsjack alsof hij helemaal geen afscheid heeft genomen. De eerste trillend uitgebrachte woorden bevestigden het tegenovergestelde. ,,Ik moet van binnen even alles op een rij zetten, hoor. Geef me even. Ongelooflijk, is dit. Ik had veel verwacht, maar dit niet."

De legendarische materiaalman gaat het rustiger aan doen, maar vergeten zal hij Ajax nooit. ,,Deze mensen zitten in mijn hart", zegt hij wanneer Wamberto hem omhelst. ,,Hij is bijvoorbeeld gewoon als een zoon voor me."

Maar Wolfs kon ook hard en eerlijk zijn naar 'zijn' spelers. ,,Ik probeerde altijd positief te zijn, ze te motiveren. Na een mindere wedstrijd beurde ik ze op, weet je. Maar soms, buiten het hek, gaf ik ze ook wel eens een knauw hoor, wanneer ik vond dat ze te brutaal waren."

Zijn grootste succes was naar eigen zeggen de eerste grote prijs die Ajax op Wembley won: de Europa Cup 1. ,,Die wedstrijd speelt soms nog door mijn hoofd en dat zal het altijd blijven doen. Goh, dat was mooi, joh. Feyenoord had tegen Celtic de eerste grote prijs in Nederland gepakt en dat konden we natuurlijk niet op ons laten zitten."

Volgens Wolfs is het een kwestie van tijd voordat Ajax weer zo'n belangrijke prijs wint. ,,Met zo'n goede organisatie en deze spelers komt het vanzelf. Geef die jongens de tijd en we winnen snel weer prijzen. Geloof me maar."