Menu
Wonder blijft uit, Oranje wint wel van Zweden

Wonder blijft uit, Oranje wint wel van Zweden

Het Nederlands elftal is definitief uitgeschakeld voor het WK in Rusland. Oranje won weliswaar dinsdagavond in de Amsterdam ArenA met 2-0 van Zweden, maar die zege was bij lange na niet voldoende om de Scandinaviërs op doelsaldo te achterhalen. Zweden mag daarom gaan proberen via de play-offs de mondiale titelstrijd te halen. Groepswinnaar Frankrijk heeft zich rechtstreeks geplaatst.

Nederland stond vooraf voor een mission impossibe. Om naast de 3 punten achterstand ook het grote verschil in doelsaldo weg te poetsen, diende er met 7 goals verschil gewonnen te worden. Een schier onmogelijke taak, maar toch waren er fans die voorzichtig durfden te dromen. Oranje speelde een uitstekende 1e helft, maar verzuimde om naast 2 treffers van Arjen Robben de score verder op te voeren.

De basiself, met daarbij 4 oud-Ajacieden.
De basiself, met daarbij 4 oud-Ajacieden.

Stroperige tweede helft
Na rust ebde de energie voorzichtig weg uit de lichamen van de Nederlands elftal-spelers en kabbelde de wedstrijd naar het einde.

Geen van de 3 geselecteerde Ajacieden – Joël Veltman, Matthijs de Ligt en Donny van de Beek – kwam in actie. Wel speelden er een aantal oud-Ajacieden mee. Jasper Cillessen, Kenny Tete, Daley Blind en Ryan Babel begonnen in de basis. Davy Klaassen maakte in de 2e helft als invaller zijn opwachting.

Lees ook: Kluivert scoort voor Jong Oranje

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Beeld: Pro Shots