Menu

Word gastgezin van een Ajax-talent

Het scoutingapparaat van Ajax werkt wereldwijd. En af en toe komt er een talent naar Nederland. Het gaat hierbij altijd om spelers die zoveel kwaliteit hebben, dat zij in belangrijke mate een grote toegevoegde waarde hebben voor het Nederlandse voetbal in het algemeen, en voor Ajax in het bijzonder.

Die buitenlandse jongens worden door Ajax zo goed mogelijk opgevangen. Een belangrijke schakel in dit gebeuren is het gastgezin. Op dit moment is er een tiental gastgezinnen actief. Dat lijkt voor de nabije toekomst te krap. Vandaar dat wij op zoek zijn naar nieuwe gastgezinnen.

Wat is voor ons een goed gastgezin?
Allereerst moet het een plek zijn waar de jongen warm opgevangen wordt, waar men zich goed realiseert dat de speler in een voor hem totaal vreemde omgeving terechtkomt. Dat betekent dat je je moet kunnen verplaatsen in de achtergrond en de nieuwe situatie van de jongen.

Vervolgens moet het gezin in staat zijn de jongen zo te begeleiden, dat hij zich zo snel mogelijk thuis voelt in de Nederlandse maatschappij. Daar hoort bij Nederlands leren, inzicht geven in allerlei Nederlandse gebruiken en gewoontes, hem leren omgaan met het openbaar vervoer, etc, etc.

Daarnaast moet men zich verwant voelen met de Ajax voetbalcultuur; weten wat het betekent om bijna elke dag te trainen, elk weekend te spelen, elke keer maar weer presteren en steeds weer beoordeeld worden.

Kortom, je krijgt er een kind bij. En in veel gevallen ben je voor de speler echt een vervangende ouder, die alle dagelijkse problemen moet helpen oplossen.

Hoe kunt u gastgezin worden?
Wanneer u interesse heeft, en in Amsterdam of directe omgeving woont, kunt u een aanmeldingsformulier op het onderstaande adres aanvragen. Op basis van het ingevulde formulier nemen wij contact met u op.

AFC AJAX
Sportpark De Toekomst
t.n.v. J.Ronner
Borchlandweg 16-18
1099 CT Amsterdam

U kunt ook mailen naar info@ajax.nl , met in het subject 'gastgezin'. Vermeld dan duidelijk uw naam en adres zodat we u een formulier kunnen toesturen.