Menu
Wordt het Sturm Graz of PAOK Saloniki?

Wordt het Sturm Graz of PAOK Saloniki?

Ajax weet dinsdag wie de tegenstander wordt in de 2e voorronde van de UEFA Champions League. De 2 mogelijke tegenstanders zijn Sturm Graz en PAOK Saloniki. De loting in het Zwitserse Nyon begint om 12:00 uur.

De wedstrijden in de 2e voorronde worden gespeeld op 24/25 juli en op 31 juli/1 augustus. De losse kaartverkoop (voor de thuiswedstrijd) begint woensdag 20 juni.

Sturm Graz of PAOK Saloniki
Sturm Graz is een onbekende tegenstander voor Ajax. Nooit eerder stonden de clubs tegenover elkaar. Die Schwoazen eindigden afgelopen seizoen achter Red Bull Salzburg als 2e in de Oostenrijkse Bundesliga.

PAOK Saloniki en Ajax troffen elkaar al wel meerdere malen. Vorig jaar werd er op de Toekomst nog een vriendschappelijk potje gespeeld, dat door Ajax met 4-2 werd gewonnen. In 2010 en 2016 schakelde Ajax de Grieken uit in de voorronde van de Champions League. PAOK eindigde afgelopen seizoen net als Ajax en Sturm Graz als 2e in de eigen competitie.

3e voorronde en play-offs
Als Ajax erin slaagt af te rekenen met Sturm Graz of PAOK, dan is plaatsing voor de 3e voorronde een feit. Om daadwerkelijk door te dringen tot het hoofdtoernooi van de Champions League moet daarna ook nog de play-offronde worden gewonnen.

Info kaartverkoop 2e voorronde


Tekst en beeld: Ajax.nl