Menu
World Harmony Run loopt langs Ajax-training

World Harmony Run loopt langs Ajax-training

De selectie kreeg vanaochtend bezoek van een select en bijzonder gezelschap: leden van de World Harmony Run. Na een korte kennismaking schakelden de Ajacieden echter over tot de orde van de dag. ,,Hoe leuk het ook is, wij hebben zaterdag weer een wedstrijd en we moeten hard trainen", liet Danny Blind streng weten.

,,De World Harmony Run is een internationale estafetteloop door meer dan 70 landen, waarbij een team van hardlopers een brandende fakkel van hand tot hand en van land tot land draagt met het doel om vriendschap en wederzijds begrip te stimuleren tussen mensen, landen en volken", zo staat op de website te lezen.

Duizenden mensen, waaronder veel kinderen, worden betrokken bij de World Harmony Run. Onderweg bezoeken de lopers scholen, gemeentehuizen, atletiekverenigingen, regeringsgebouwen en vele andere groeperingen uit alle delen van de samenleving om mensen te verbinden in de geest van vriendschap, begrip en harmonie.

En zodoende brachten de lopers vandaag een bezoek aan Ajax, met fakkel.

Voordat de training begon, ontmoetten de voetballers en de lopers elkaar. De lopers legden uit wat hun doel is en vroegen de Ajacieden de fakkel van hand tot hand te laten gaan ten teken van vriendschap en wederszijds begrip. De Ajacieden gehoorzaamden een beetje lachend, maar wensten het gezelschap succes met hun missie. Onder applaus van de selectie verlieten de mensen het trainingsveld, waarna René Wornhoudt de Ajacieden eerst opwarmde.

De groep op het trainingsveld was niet heel groot: de zeven spelers die de avond ervoor hadden meegedaan met Jong Ajax, kwamen niet naar buiten, netzomin als Hatem Trabelsi die nog altijd last heeft van zijn achillespees. Rafael van der Vaart herstelt op de Toekomst. Daardoor werden de partijvormen op een klein veld gespeeld. In de eerste vorm stonden twee spelers van elk team aan een zijlijn. Zij mochten alleen als kaatser fungeren. Daarna werd overgeschakeld op een klein 'gewoon' partijtje, dat door het team van Gerard van der Lem werd gewonnen. De assistent-trainer en zijn team bejubelden de overwinning uitbundig en met 'high fives' gingen de felicitaties rond.

Tot slot van de training had Wormhoudt een reeks ingewikkelde spieroefeningen in petto. Een wedstrijdje kikkersprongen leverde al een hoop gelach op, maar toen de helft van de Ajacieden in een soort tuigje werd gehesen, waren de grappen al helemaal niet te houden. Wesley Sneijder deed alsof hij een paard was en viel zelfs tijdens de oefening, waarbij Heitinga middels het touw weerstand moest bieden als Sneijder wegsprintte, niet uit zijn rol. Tegen de middag zat de eerste van twee trainingen van de dag erop. Door de haag van kinderen die vakantie hebben en de miezerregen trotseerden om de training te bekijken, baanden de Ajacieden zich een weg terug naar de kleedkamers.

Meer over de World Harmony Run >>