Menu

Wotte tevreden over Hersi

Jong Oranje heeft woensdagavond in een matige oefenwedstrijd 0-0 gespeeld tegen Heracles. Bondscoach Mark Wotte liet de spelers ieder een helft spelen. Hij stak de loftrompet over Ajacied Youssouf Hersi: 'Hij heeft laten zien makkelijk in Jong Oranje mee te kunnen.' Hersi was aan de groep toegevoegd, na het afhaken van de geblesseerde Cedric van der Gun.

Hersi kwam in de tweede helft van het duel in actie. Net als overigens zijn clubgenoten Rafael van der Vaart en zijn voormalige clubgenoten Mitchell Pique, Darl Douglas en Serge van den Ban. Andy van der Meyde was de enige Ajacied die in de eerste 45 minuten het veld betrad.

Zoals Wotte Hersi prees, was hij ontevreden over anderen: 'Een aantal jongens heeft niet goed gespeeld vanavond. Ik moet het allemaal nog eens bekijken, Van der Gun, Janssen en Ax (allen meldden zich geblesseerd af, red.) komen er nog bij. Ik zit nu met een groep van zo’n dertig spelers en daar moet ik er achttien uit selecteren voor de eerstvolgende kwalificatie-interland in en tegen Portugal.” Die wedstrijd is op 27 maart.

De volgende oefenwedstrijd van Jong Oranje staat gepland op 27 februari. Tegenstander is De Graafschap.

Bron: KNVB