Menu

Wouters assistent-trainer Glasgow Rangers

Jan Wouters treedt per 1 juli in dienst bij de Schotse club Glasgow Rangers.

Wouters (40) wordt assistent-trainer onder Dick Advocaat. De ex-international en oud-coach van Ajax tekende een contract van een jaar. De afgelopen maanden was Wouters werkzaam voor het sportmanagementbureau Sport-Promotion van Rob Jansen. ,,Ik ben een tijdje geleden zelf benaderd door Dick Advocaat'', vertelde Wouters, oud-speler van Utrecht, Ajax, Bayern Munchen en PSV. ,,Mijn reactie was direct positief. Ik ben na mijn vertrek bij Ajax door verschillende clubs benaderd om weer te gaan trainen. Maar om uiteenlopende redenen voelde ik daar toch weinig voor op dat moment.''

Voor Glasgow Rangers maakte Wouters een uitzondering. ,,Een schitterende club met een enorme steun van de fans en een beleving die je maar weinig elders aantreft. Ik vind het een eer daar te kunnen werken. Zeker naast een vakman als Advocaat.''

Naast de hoofdtrainer treft hij bij de Schotse grootmacht de Nederlandse spelers Ronald de Boer, Giovanni van Bronckhorst, Michael Mols, Bert Konterman, Fernando Ricksen en Arthur Numan.

Wouters mocht bij Sport-Promotion vertrekken zodra hij bij een goede club aan de slag kon. Het werk als scout en spelersmakelaar beviel hem goed. ,,Ik vond het een zeer leerzame periode. Als ik ooit stop als trainer heb ik de aanbieding om weer terug te keren. Ik zal daar geen moment over twijfelen'', aldus Wouters.

In het seizoen '97-'98 trad Wouters bij Ajax aan als trainer van het tweede elftal. In maart 2000 eindigde zijn Ajax-loopbaan als trainer van het eerste elftal.