Menu

Yakubu bron van inspiratie

Wel eens het spandoek "Yakubu front Almere" in de Arena zien hangen? De makers van dit doek zijn vijf bandleden van de band 'Born Loco'. De formatie uit Almere gaf in eigen beheer een cd uit en is fan van de Ajacied. Het eerste exemplaar reikten ze donderdagmiddag uit aan hun held.

Yakubu ontving de bandleden hartelijk in de perskamer. De jongens legden de totstandkoming van hun cd uit en vertelden waarom ze zo'n grote fan zijn van de Ghanees. Ze vonden hem altijd al goed, maar sinds de muzikanten hem in de wedstrijd tegen PSV zagen vorig seizoen, zijn de heren verkocht. Het serienummer van de eerste track hebben ze zelfs aangepast aan het rugnummer van hun held: 22. Binnenkort willen ze een nummer over hem schrijven, een 'ode aan Yakubu'.

Natuurlijk werd het Ajax-shirt waarin een van de bandleden zich hult tijdens de optredens, gesigneerd. Ook werd het spandoek links en rechts voorzien van twee handtekeningen. Zo groot mogelijk natuurlijk, zodat iedereen het in het stadion ook kan zien.