Menu

Yakubu en Hersi met Vitesse de boot in

Vele voetballers met een Ajax-verleden traden dit weekeinde weer aan voor hun wedstrijd in de Holland Casino Eredivisie. Zo waren Boschker en Culina blij met een punt, startten Vermaelen, Greene en Krohn-Dehli uitstekend aan hun duel tegen PSV maar verloren toch nog fors en kregen Bobson en Kreek een pak slaag in Limburg.

Kevin Bobson en Michel Kreek gaven met Willem II dit weekeinde niet thuis. Deze twee oud-Ajacieden gingen met 4-0 ten onder bij Roda JC. Dat ontlokte hun trainer Robert Maaskant tot de typering ‘wanprestatie’. Zowel Bobson als Kreek moest de negentig minuten volledig uitdienen.

Oud-Ajacieden Denny Landzaat, Tim de Cler, Henk Timmer, Olaf Lindenbergh en trainer Co Adriaanse boekten met AZ weer eens overwinning. Bij FC Den Bosch was de 0-1 van de Belg Huysegems net genoeg voor de drie punten.

Sander Boschker hield weer de nul met FC Twente. De komende tegenstander van Ajax hield in het eigen Arke-stadion Feyenoord van scoren. Jason Culina speelde wederom een goede partij. Ondertussen is ook het oog van de Australische bondscoach op de oud-Ajacied gevallen, want Culina is geselecteerd voor de oefenwedstrijd in en tegen Zuid-Afrika.

Youssouf Hersi en Yakubu dachten op rozen te zitten tegen RBC toen Vitesse snel scoorde. Maar RBC, met Danny Hesp, Melvin Fleur, dacht daar heel anders over en de gasten overliepen de Arnhemse formatie, waarbij Richard Knopper ontbrak. Yakubu kreeg bovendien nog een gele kaart. RBC won met 1-3.

RKC Waalwijk ziet nog steeds rood-wit. Tegen PSV stonden Serghino Greene, Thomas Vermaelen en Michael Krohn-Dehli in de basis. RKC kwam op voorsprong, maar mede door het missen van een grote kans door Krohn-Dehli en drie treffers van Vennegoor of Hesselink verloor de ploeg van Erwin Koeman met 1-4.

José Valencia nam het met NEC op tegen een matig FC Utrecht. De linksback, vorig seizoen nog spelend voor Jong Ajax, hield met zijn verdediging de nul, maar aanvallend bakte de Nijmegense formatie er weinig van. Bij FC Utrecht stonden Dwight Tiendalli, Hans van der Haar en Dave van den Bergh – allen met een Ajax-verleden – in de basis. De wedstrijd eindigde zoals die begon.

Stefano Seedorf schreef met FC Groningen drie punten op het conto bij. De Zaandammer zag zijn ploeggenoot Erik Nevland zijn vijfde goal maken. Dat ene doelpunt bleek genoeg voor de winst tegen De Graafschap.

David Mendes da Silva en Mike Zonneveld leken met NAC drie punten uit het vuur te slepen tegen Heerenveen. Maar na de 1-0 in de 85ste minuut, scoorde de Friese ploeg in de blessuretijd de gelijjkmaker.