Menu

Yakubu start met overwinning

Abubakari Yakubu was in zijn eerste wedstrijd in het shirt van Vitesse succesvol. De Ghanees, door Ajax verhuurd aan de Arnhemse club, won met zijn nieuwe team bij Roda JC.

Vitesse kwam tot tweemaal toe op achterstand, maar de ploeg van Yakubu en Richard Knopper, die sinds dit seizoen ook bij de Arnhemmers speelt, vocht zich terug. En niet alleen dat. Nadat Hofs de assist van Knopper tot doelpunt had gepromoveerd, won Vitesse de partij in Kerkrade ook nog door een treffer in de 85ste minuut van Theo Janssen. Knopper kreeg een gele kaart.

Pius Ikedia speelde met RBC Roosendaal een prachtige eerste helft tegen PSV. De ploeg van de Nigeriaanse rechtsbuiten kwam tot tweemaal toe op voorsprong, waarbij de assist voor de tweede goal van Ikedia kwam. In de tweede helft was het over voor RBC, dat niet meer scoorde maar PSV er nog wel vier zag maken, 2-5.

Cedric van der Gun had een andere start van het seizoen verwacht. Bij promovendus FC Den Bosch verloor zijn ploeg ADO Den Haag met 1-0. Van der Gun speelde de hele wedstrijd.

Kwame Quansah won de eerste wedstrijd van het seizoen met Heracles Almelo. De Ghanees is door Ajax verhuurd aan de club uit de Gouden Gids Divisie. Quansah en zijn teamgenoten versloegen Stormvogels/Telstar met 1-0. De Ajacied werd in de 76ste minuut vervangen.