Menu

Yakubu tevreden terug uit Ghana

Abubakari Yakubu keerde woensdagochtend in alle vroegte terug uit Ghana. Hij speelde met het nationale team een kwalificatieduel om de Afrika Cup tegen Oeganda. Hoewel hij zijn eerste interland verloor, was Yakubu postitief over zijn ervaringen.

Het was de eerste keer dat Yakubu zich beschikbaar had gesteld voor het nationale elftal. Vanwege een slechte organisatie bij de Ghanese bond en weinig discipline bij het elftal, had de Ajacied bedankt. Tot een week geleden. Na een gesprek met de bond in zijn geboorteland, veranderde de Ajacied van gedachten. Er werd verbetering beloofd. Zodoende probeert Yakubu zich de komende maanden met het Ghanese team te plaatsen voor de eindronde van de Afrika Cup. Omdat de Ajacied ruim op tijd voor de training terug was, nam hij even tijd om ajax.nl zijn verhaal te vertellen.

Yakubu: ,,We hebben veel nieuwe spelers, iedereen was een beetje nerveus, maar het ging op zich goed. Ik was redelijk verrast dat ik in de basis begon. De eerste helft speelde ik als laatste man, de tweede helft speelde ik rechts op het middenveld. De hele wedstrijd speelde ik lekker. We hadden eigenlijk moeten winnen. In de eerste helft kregen we een aantal kansen, maar als die er niet in gaan, heb je een probleem. Bij het tegendoelpunt hadden wij schuld. Een verdediger en de keeper gingen in de fout. De coach was boos op een aantal jongens. Hij heeft met iedereen gesproken. Over mij was hij erg tevreden en hij vertelde dat voor de volgende wedstrijd een aantal van deze groep niet op wordt geroepen. Ze passen er niet bij."

Is er al iets merkbaar van de voorgenomen verbeteringen? ,,Ja, het gaat beter, er is meer discipline. Zo moeten bijvoorbeeld de mobiele telefoons uit en als we om half zeven moeten eten, is dat om half zeven. Ben je te laat, dan krijg je een boete. Dat is goed, de jongens houden zich er ook aan. De meeste teamgenoten voetballen net als ik in Europa, dus zij zijn het wel gewend. Het is te vroeg om te zeggen dat we met deze groep ver kunnen komen, ik ken niet iedereen even goed en een aantal zal niet terugkeren. Maar de volgende keer zal het ook weer iets beter gaan. De volgende wedstrijden moeten we gewoon winnen, dan gaan we door. Ik blijf beschikbaar, er is nu rust rondom het team. Het komt goed", aldus de Ghanese Ajacied.