Menu
Younes: 'De trainer sprak geweldige woorden'

Younes: 'De trainer sprak geweldige woorden'

,,Ik vind dat hij geweldige woorden voor ons had gevonden”, zei Amin Younes na de verloren Europa League-finale tegen Manchester United (2-0). De Duitser doelde op trainer Peter Bosz, die zijn selectie kort na afloop in een cirkeltje op het veld toesprak. ,,Het is na deze mindere wedstrijd verleidelijk om nu slechte dingen te benoemen, maar ik vind dat we positief moeten blijven. De trainer was dat ook en terecht. We hebben een geweldig seizoen in Europa gedraaid.”

,,Ik ben trots op deze jonge ploeg, trots op iedereen”, vervolgt Younes. ,,Wanneer je een finale speelt, heb je ook veel dingen goed gedaan. Ik ben niet het type dat nu gaat zeggen 'alles is slecht'. Helemaal niet. Ja, het is slecht dat we verloren hebben, maar nogmaals: we moeten naar de positieve dingen kijken. Het team heeft een geweldige ontwikkeling doorgemaakt.”

Ajacieden aanvallend onder de maat
Maar uitgerekend in de finale gaven de Ajacieden niet thuis. Ajax slaagde er niet in een bres in de Engelse verdedigingswal te slaan. ,,Zij hebben goed verdedigd, en wij konden geen oplossing vinden. We hebben alles geprobeerd, maar konden niet veel creëren. Ons aanvalsspel was niet snel genoeg en we konden het spel niet snel genoeg verplaatsen. Jammer, maar we kunnen van zo'n wedstrijd alleen maar leren.”

Toetje in de vorm van Confederations Cup
Waar voor alle Ajacieden het seizoen erop zit, moet Younes nog even door. De vleugelaanvaller is door de Duitse bondscoach Joachim Löw geselecteerd voor de Confederations Cup en kan zijn debuut voor die Mannschaft maken. ,,Ik heb nu eerst iets meer dan een week rust. Ik ga naar huis, naar Duitsland, en vervolgens na een dag of drie, vier de voorbereiding starten."

Younes is een optimistisch mens. Hij wil niet te lang in de treurnis blijven hangen. ,,Vandaag is iedereen teleurgesteld, maar morgen volgt een nieuwe dag. Dan moeten we opnieuw beginnen en weer keihard gaan werken.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees