Menu
Younes eindelijk officieel Ajacied

Younes eindelijk officieel Ajacied

Amin Younes is sinds donderdag officieel Ajacied. Na het afronden van de laatste formaliteiten is zijn driejarig contract een feit. De 21-jarige Duitse aanvaller verblijft al sinds dinsdag in De Lutte. Ajax.nl volgde hem op de voet tijdens zijn eerste dagen bij zijn nieuwe club. ,,Ik vind het een eer om voor Ajax te spelen."

De officiële bekendmaking hing al enkele dagen in de lucht. Op enkele details na was de overgang van Younes beklonken. Het wachten was echter nog op een honderd procent akkoord tussen beide clubs en speler. Tot die tijd mocht hij nog niet in actie komen voor Ajax. Daardoor was hij noodgedwongen toeschouwer bij de trainingen. Ook tijdens Het verblijf in landhuishotel De Bloemenbeek bood hem daarentegen alvast wel de gelegenheid om zijn nieuwe teamgenoten rustig te leren kennen.

Terug naar dinsdagmiddag. Younes werd aan het einde van de middag welkom geheten door trainer Frank de Boer. Zijn nieuwe coach had een mooie verrassing voor de kersverse Ajacied toen hij De Bloemenbeek betrad. In de fraaie tuin van het hotel kreeg hij een Ajax-shirt uit handen van zijn nieuwe trainer. De Boer: ,,Om je echt Ajacied te voelen heb je dit shirt nodig. Het is het mooiste shirt van Nederland.” Met zichtbaar plezier trok Younes vervolgens het roodwitte shirt aan en deed op verzoek van Ajax TV en de fotograaf wat trucs met een bal. Zijn eerste balomwentelingen in het shirt van Ajax waren daarmee een feit.

Het was voor de Duitse jeugdinternational een bijzondere eerste kennismaking met zijn nieuwe werkgever. In tegenstelling tot veel andere nieuwe spelers begon hij niet in de Amsterdam ArenA of op sportcomplex de Toekomst, maar een kleine 170 kilometer verderop in de buurt van de Duitse grens. De ArenA zag hij tot dusver slechts vanaf de snelweg.

Duimen omhoog: Younes is Ajacied.
Duimen omhoog: Younes is Ajacied.

Na een dag lang heen en weer koersen tussen Düsseldorf, Amsterdam - voor de medische keuring in het ziekenhuis - en uiteindelijk De Lutte was de jonge Duitser blij dat hij eindelijk bij zijn nieuwe teamgenoten kon aansluiten. Nog voor het avondeten had hij zijn Ajax-hotelpak al aan, waardoor hij automatisch in de groep opging.

Het Bayern München van Nederland
Bij zijn entree in De Bloemenbeek stond captain Davy Klaassen dinsdag klaar om Younes de hand te schudden. Net als Frank de Boer en Arek Milik had Klaassen een woordje voor Younes klaar. De Bloemenbeek had daardoor veel weg van een warm bad waar Younes na zijn entree bij zijn nieuwe club in belandde. ,,Ik voel me bijzonder welkom bij Ajax. De afgelopen periode heb ik goede gesprekken met Marc Overmars en Frank de Boer gevoerd. Ajax is een geweldige club waar ik me graag verder wil ontwikkelen. Ik vind het een eer om voor deze club te gaan spelen. In Duitsland staat Ajax bekend als het Bayern München van Nederland. Het is een heel grote club. De doelen voor komend seizoen zijn dan ook helder: kampioen worden en Champions League spelen”, sprak hij voor de camera van Ajax TV.

De van Borussia Mönchengladbach afkomstige aanvaller kwam afgelopen seizoen op huurbasis uit voor Kaiserslautern. Daarna volgde het EK Onder 21 in Tsjechië. ,,Voor mij was dat een heel belangrijk toernooi. Ik kreeg de kans om me internationaal niveau te laten zien. Daardoor kon ik Ajax laten zien wat voor potentie ik heb.”

De Boer: ,,Younes is een interessante speler voor Ajax. Hij kan zowel links, rechts als op ‘10’ uit de voeten. In eerste instantie is hij voor de vleugels gehaald.” Over zijn specifieke kwaliteiten zijn de coach van Ajax het volgende: ,,Hij is niet groot, maar wel explosief. Daar ligt zijn kracht. Soms zit een wedstrijd op slot. Op dat soort momenten heb je een speler nodig die iets kan forceren. Younes is zo’n speler.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Amin Younes arriveerde dinsdag aan het einde van de middag in De Lutte.
Amin Younes arriveerde dinsdag aan het einde van de middag in De Lutte.
Frank de Boer overhandigt Younes het Ajax-shirt.
Frank de Boer overhandigt Younes het Ajax-shirt.
Younes toont zijn balkunsten in de tuin van het hotel.
Younes toont zijn balkunsten in de tuin van het hotel.
De Boer, Younes en aanvoerder Klaassen.
De Boer, Younes en aanvoerder Klaassen.