Menu
Younes geselecteerd voor Confederations Cup

Younes geselecteerd voor Confederations Cup

Voor Amin Younes is het seizoen na de UEFA Europa League-finale tegen Manchester United nog niet ten einde. De linksbuiten is woensdag door de Duitse bondscoach Joachim Löw geselecteerd voor de Confederations Cup, het voorbereidingstoernooi dat traditioneel een jaar voor de start van het WK plaatsvindt.

Younes is bezig aan zijn tweede seizoen bij Ajax en een vaste waarde als linksbuiten. Een aantal weken terug maakte hij in zijn vaderland nog indruk in de gewonnen tweeluik met Schalke 04.

Opgeleid door Borussia Mönchengladbach
De 23-jarige Younes speelde in eigen land voor Borussia Mönchengladbach, de club waar hij de jeugdopleiding doorliep en doorstroomde naar de hoofdmacht. Hij werd het seizoen voor zijn komst naar Amsterdam uitgeleend aan 1. FC Kaiserslautern.

Regerend wereldkampioen Duitsland speelt in de groepsfase van de Confederations Cup tegen Australië, Chili en Kameroen. Younes hoopt op Russische bodem zijn debuut voor die Mannschaft te maken.

#Löw: "Amin #Younes is very good at beating his man and knows where the goal is." #DieMannschaft #ConfedCup pic.twitter.com/YW5UJLhiYh

— Germany (@DFB_Team_EN) 17 mei 2017
Tekst en foto: Ajax.nl