Menu
Younes: 'Ik zag de pijn en vermoeidheid, maar iedereen bleef positief'

Younes: 'Ik zag de pijn en vermoeidheid, maar iedereen bleef positief'

Amin Younes kwam superlatieven tekort na het bereiken van de halve finale van de UEFA Europa League. De Duitser was trots op de prestatie, zijn teamgenoten en de fans. ,,Ik ben zo blij om in deze ploeg te zitten en bij Ajax te spelen. Het is gewoon geweldig.”

Younes tekende voor de 3-2 en velde daarmee definitief het vonnis over zijn landgenoten. Na een ijzersterk optreden in de Amsterdam ArenA vestigde hij voor het oog van zijn vaderland opnieuw zijn naam. ,,Maar het gaat niet om mij, maar om de hele club. Voor het eerst in twintig jaar de halve finale in Europa bereiken is gewoon geweldig. Het is een groot moment uit mijn carrière.”

Younes geniet met volle teugen
De linksbuiten sprak bevlogen en bijna met kippenvel op zijn armen. ,,Het was heel bijzonder. De hele familie was hier, net als veel vrienden. Daarnaast was het ook genieten van de Ajax-supporters. Als ik zie hoe zij ons naar voren hebben geschreeuwd, dat was echt ongelooflijk.”

Younes laat een korte stilte vallen, kijkt zijn toehoorders kort aan, en vervolgt daarna zijn verhaal. ,,Iedereen wordt voetballer voor zo'n wedstrijd, voor zulke avonden. Het was zeker memorabel”

De Duitser roemt vooral de instelling. ,,Het was voetballend niet onze beste wedstrijd, maar de mentaliteit was echt top. Ik heb iedereen in het gezicht aangekeken en zag de vermoeidheid en de pijn, maar iedereen bleef positief. Als je ziet dat Nick Viergever dan nóg een keer diepgaat en vervolgens scoort, dan is dat geweldig. Wat een mentaliteit. Eigenlijk een beetje Duits.”

Bosz is ongelofelijk trots op zijn jongens!

Hele interview ▶️ https://t.co/ICE1yhnJlS#UEL #schaja pic.twitter.com/TRG4ZWFG5b

— AFC Ajax (@AFCAjax) 20 april 2017

Younes zei aan een goede afloop niet te hebben getwijfeld. Sceptici zullen zeggen dat het achteraf makkelijk praten is, maar de Duitser voelde het wel degelijk zo in het veld. ,,Ik was heel rustig moet ik zeggen. Ik train elke dag met de jongens en weet wat ze kunnen. Het niveau op de training is heel hoog. Ook de jongens op de bank hebben veel kwaliteit. Daarnaast zijn we super fit. Het is een voorrecht om hier te spelen.”

'Geen lievelingetjes in halve finale'
Nu Ajax bij de laatste vier zit, mag ook voorzichtig gedroomd gaan worden. Zelfs van het winnen van de Europa League. ,,Met deze mentaliteit en kwaliteit van de jongens is echt alles mogelijk.” Een voorkeur voor de loting heeft Younes niet. ,,Het maakt mij niet uit. In een halve finale kun je geen lievelingetjes hebben. Het zijn allemaal goede ploegen.”

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst