Menu
Younes leidt Jong Ajax naar kop Jupiler League

Younes leidt Jong Ajax naar kop Jupiler League

Jong Ajax heeft maandagavond de leiding genomen in de Jupiler League. Na een 2-0-overwinning in eigen huis op Helmond Sport neemt de ploeg van Michael Reiziger de koppositie over van NEC. Jong Ajax heeft 2 punten meer dan de Nijmegenaren. Amin Younes en Victor Jensen scoorden.

Met Amin Younes als opvallendste speler aan de aftrap, begon Jong Ajax aan het duel met Helmond Sport. Vertrouwde namen als Kaj Sierhuis, Dani de Wit en Darren Sidoel waren naar de O19-ploeg overgeheveld voor de Youth League-wedstrijd tegen PSG.

Spelplezier bij Younes
De inzet bij Jong Ajax was hoog: bij winst zou de ploeg van Michael Reiziger de nieuwe koploper zijn in de Jupiler League. De thuisploeg startte fris. Linksbuiten Younes was het stralende lichtpunt in de selectie. De Duitser, die onlangs toch afzag van een transfer naar Napoli, toonde ruim een uur een enorm spelplezier.

Verwonderlijk was het dan ook niet dat de ervaren aanvaller de score opende. Nadat Zian Flemming in de 6e minuut hard op de vuisten van de keeper had geschoten, was het een kwartier later wel 1-0. Younes kreeg de bal aan de zijkant, dribbelde vertrouwd naar binnen en rondde vervolgens prachtig met rechts af.

Schitterende solo
Een klein 10 minuten later had Younes een 2e treffer verdiend. Nadat hij 4 man op schitterende wijze het bos instuurde, kwam hij bij zijn schot niet uit en maaide over de bal. Johnsen schoot vervolgens wild over.

'Hij houdt van voetbal. Dat spat er vanaf'

Ook na rust nam Younes Jong Ajax, dat na de wissel van Bijleveld voor Orejuela 3-4-3 ging spelen, bij de hand. Illustratief was zijn werk in de 47e minuut. De nummer 11 pikte de bal zelf op in de verdediging en gaf deze vervolgens prachtig mee op Carel Eiting. Die lanceerde op zijn beurt Johnsen. De Noor mikte zijn inzet over het doel. Trainer Reiziger genoot van Younes: ,,Hij maakte een heel goede indruk. Amin houdt van voetbal. Dat spat er vanaf. Hij maakte een schitterende goal.''

Eerste goal Jensen in betaald voetbal
Met kansen voor Mateo Cassierra, Teun Bijleveld en aanvoerder Leon Bergsma had Jong Ajax de marge kunnen en moeten verruimen. Dat lukte uiteindelijk invaller Victor Jensen, die een voorzet van Bijleveld keurig binnenwerkte. Zijn 1e goal in het betaald voetbal: een vroeg verjaardagscadeautje voor de Deen (donderdag wordt hij 18 jaar) in zijn 1e thuiswedstrijd voor Jong Ajax.

Dankzij de 2-0-zege passeert Jong Ajax NEC op de ranglijst in de Jupiler League. De Amsterdammers hebben na 23 speelronden 2 punten meer dan de Nijmegenaren.

De Teletekstpagina mag worden bewaard: Jong Ajax aan kop.
De Teletekstpagina mag worden bewaard: Jong Ajax aan kop.

Reiziger was een tevreden man: ,,Ik heb goed spel gezien, zeker in de eerste helft. We hebben genoeg kansen gecreƫerd. Aan het begin van de tweede helft speelden we met 3 man achterop, maar dat ging wat moeizamer en de ruimtes werden daardoor te groot. Toen we weer met 4 man achterin speelden, hadden we weer de volledige controle.''

'Ze verdienen de koppositie'
De jonge Ajacieden kijken trots naar de ranglijst, weet ook de ervaren Reiziger. ,,Natuurlijk leeft de koppositie heel erg bij de jongens. Dat is maar goed ook. Dit is natuurlijk heel leuk. Ze verdienen het, zeker met de wedstrijden die wij op de mat leggen. Dit moeten ze vasthouden.''

Opstelling Jong Ajax: Alblas; Orejuela (46. Bijleveld), Doekhi, Bergsma, Lartey-Sanniez, Matisuwa, Flemming, Eiting; Johnsen, Cassierra (76. Pasquali), Younes (64. Jensen)

Lees ook: Ajax O19 tegen PSG uitverkocht

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Proshots/Stanley Gontha