Menu
Younes treft Gladbach-bekenden in Nice

Younes treft Gladbach-bekenden in Nice

Als Amin Younes woensdagavond met Ajax de Allianz Riviera van OGC Nice betreedt, dan komt hij een aantal oude bekenden tegen. Verdediger Dante en coach Lucien Favre kent hij van hun gezamenlijke tijd bij Borussia Mönchengladbach.

Favre was zelfs degene die Younes in april 2012 liet debuteren in de Bundesliga, tegen Hannover 96. Een kleine tien maanden later mocht Younes van Favre voor het eerst in de basis beginnen. De aanvaller beschaamde het vertrouwen niet en scoorde direct tegen Borussia Dortmund.

Weerzien in Zuid-Frankrijk
In het seizoen van Younes' debuut was ook Dante bij Gladbach actief. De verdediger verkaste vervolgens naar Bayern München. Net als Favre is hij sinds vorig seizoen in dienst van Nice.

Nice en Ajax stonden nog nooit eerder tegenover elkaar. Drie spelers kwamen voor beide clubs uit, waarvan Darío Cvitanich het meest recent. Dick van Dijk en Erik Regtop zijn de anderen.

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de return tegen Nice in de Amsterdam ArenA op woensdag 2 augustus. Interesse? Zie onderstaande button:

Kaarten Ajax - OGC Nice

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst