Menu
Younes: 'Verschrikkelijk wat er is gebeurd in Dortmund'

Younes: 'Verschrikkelijk wat er is gebeurd in Dortmund'

Amin Younes schoof woensdag, daags voor de aftrap tegen Schalke 04, samen met Peter Bosz aan voor de persconferentie. Natuurlijk ging het over de wedstrijd zelf, maar ook de aanslag van dinsdagavond op de spelersbus van Borussia Dortmund kwam ter sprake. ,,Ik vind het verschrikkelijk wat er is gebeurd.”

De bus van Dortmund was op weg naar het stadion voor de thuiswedstrijd tegen AS Monaco toen er drie bomexplosies plaatsvonden. Verdediger Marc Bartra raakte gewond aan hand en arm en moest worden geopereerd. ,,Ik hoop dat hij snel weer herstelt en wens hem het beste", betuigde Younes zijn medeleven.

Amin Younes kreeg de nodige vragen van de Duitse pers.
Amin Younes kreeg de nodige vragen van de Duitse pers.

Ook trainer Peter Bosz sprak zijn afschuw uit over de gebeurtenissen. ,,Ik zat waarschijnlijk net als jullie televisie te kijken en dan hoor je opeens wat er is gebeurd. Iedere aanslag is verschrikkelijk, maar als het dan in Duitsland plaatsvindt en ook nog in de voetballerij, dan schrik je. We reizen zelf ook altijd met de bus. Dan komt het wel dichtbij.”

Ajax-persvoorlichter Miel Brinkhuis liet weten dat er geen extra voorzorgsmaatregelen zijn getroffen voor de wedstrijd tegen Schalke. ,,We hebben het intern besproken en uiteindelijk besloten om niets anders te doen dan bij de thuiswedstrijden van de afgelopen weken en maanden. Het veiligheidsprotocol blijft gehandhaafd.”

Younes heeft Schalke 04 hoog zitten
Natuurlijk ging het ook over de wedstrijd. Younes zei uit te kijken naar het treffen met Schalke, dat in de vorige ronde zijn jeugdliefde Borussia Mönchengladbach uitschakelde. De vleugelspeler volgt de Bundesliga nog altijd en is daardoor redelijk op de hoogte van de kracht van Schalke 04, de nummer tien van de ranglijst.

,,Het worden interessante wedstrijden, waar we ons erg op verheugen. Schalke heeft een jong, sterk team. Neem jongens als Goretzka en Meyer. Ze hebben veel kwaliteit in huis.”

Keuze over interlandtoekomst
Younes werd ook de vraag gesteld of hij al een keuze heeft gemaakt voor welk land hij wil uitkomen. De aanvaller speelde al voor verschillende Duitse vertegenwoordigende jeugdelftallen, maar nog nooit in Die Mannschaft. Omdat Younes ook Libanese roots heeft, zou hij ook voor dat land mogen spelen. Younes bekende nog geen keuze te hebben gemaakt, maar is er naar eigen zeggen ook helemaal niet mee bezig.

,,Ik focus me volledig op Ajax. Ik wil belangrijk zijn voor de ploeg, alles geven en mezelf goed ontwikkelen. Ik denk er niet over na dat er misschien iemand van de Duitse bond komt kijken of dat de Duitse media meer aandacht voor deze wedstrijd heeft."

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst