Menu
Younes wint met Duitsland Confederations Cup

Younes wint met Duitsland Confederations Cup

Amin Younes heeft zondag met Duitsland de finale van de Confederations Cup gewonnen. De wereldkampioen was met 1-0 te sterk voor Chili. De Ajacied kwam niet in actie in het Krestovskij-stadion in St Petersburg.

Younes bekeek het hele finaleduel vanaf de bank. Lars Stindl tekende in de 20ste minuut voor de - naar later bleek - enige treffer van de wedstrijd. De wereldkampioen was na 90 minuten uiteindelijk nipt te sterk voor de kampioen van Zuid-Amerika.

Younes invaller tegen Kameroen en Mexico
In de duels met Kameroen (groepsfase) en Mexico (halve finale) was Younes wel van de partij. De aanvaller speelde die duels alleen in de slotfase mee. Tegen de Mexicanen bekroonde Younes zijn invalbeurt met een doelpunt: 4-1. Het toernooi om de Confederations Cup geldt als voorbereiding op het WK van 2018 in Rusland.

�� ���� �� #ConfedCup #DieMannschaft #CHIGER pic.twitter.com/8wnPmDBYMq

— Die Mannschaft (@DFB_Team) 2 juli 2017

De Duitsers waren in de poulefase dus onder meer te sterk voor Kameroen: 3-1. Bij de Ontembare Leeuwen was Andre Onana het hele toernooi bankzitter. Vanwege de deelname aan de Confederations Cup meldden Younes en Onana zich pas later in de voorbereiding weer bij hun club. Hetzelfde geldt voor Vaclav Cerny. De aanvaller was onlangs nog present op het EK voor spelers tot 21 jaar. De A-selectie van Ajax belegt vanaf maandag een trainingsweek in het Oostenrijkse Zillertal.

Lees ook: Younes met Duitsland naar finale
Lees ook: Keizer selecteert 25 Ajacieden voor trainingsweek Zillertal

Tekst: Ajax.nl
Foto:  Pro Shots/Action Images

SCHLUSSPFIFF! Sieger des #ConfedCup 2017: #DieMannschaft �� #CHIGER 0-1 pic.twitter.com/VqtLhX2iwi

— Die Mannschaft (@DFB_Team) 2 juli 2017