Menu
Younes ziet Duitsland en Chili gelijkspelen

Younes ziet Duitsland en Chili gelijkspelen

Net als zijn clubgenoot Andre Onana eerder overkwam bij Kameroen, moest donderdag ook Amin Younes toekijken bij de tweede groepswedstrijd van zijn land op de Confederations Cup in Rusland. Chili hield wereldkampioen Duitsland op 1-1, dezelfde uitslag die Kameroen vandaag bereikte tegen Australië

Younes kwam dus, net als Onana, niet in actie. Opmerkelijk genoeg gebruikten de Duitsers geen enkele van hun wissels in Kazan tegen de Chilenen. Alexis Sánchez opende na zes minuten de score voor de Zuid-Amerikanen. Lars Stindl tekende in de 41ste minuut voor de gelijkmaker.

Duitsland opende het toernooi om de Confederations Cup maandag met een 3-2-overwinning op Australië. De Duitsers besluiten de groepsfase zondag tegen Kameroen. Het treffen tussen de wereldkampioen en de kampioen van Afrika begint om 17:00 uur.

Het is een bijzondere maand voor Younes. Begin juni maakte de vleugelflitser zijn debuut voor de Duitse nationale ploeg. De interland tegen Denemarken eindigde in een gelijkspel: 1-1. Vier dagen later speelde Younes zijn tweede interland. In de ontmoeting met San Marino (7-0) pikte de Ajacied zijn eerste interlanddoelpunt mee.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees