Menu

Yulu op proef bij Ajax 2

Christian Yulu is deze week op proef bij het tweede elftal van Ajax. De 19-jarige rechtsbuiten heeft zowel een Frans als een Congolees paspoort.

Op aanraden van de scouting mag Yulu op de trainingen laten zien wat hij kan. Zowel technisch directeur Beenhakker als trainer Van der Lem hebben hem nog niet zien spelen. Als de proefperiode voor beide 'partijen', Ajax en Yulu zelf, naar tevredenheid verloopt, kan hij in aanmerking komen voor een contract. Mocht een van beiden voortijdig aangeven geen brood te zien in een eventuele overeenkomst, dan gaat Yulu terug naar huis.

Iets dergelijks gebeurde vorig siezoen, toen een Griekse speler op proef kwam. De Griek kon het niveau van Ajax 2 conditioneel gezien nog niet aan. In principe blijft Yulu de hele week bij Ajax 2.

O'Brien traint sinds zijn terugkomst in Amsterdam apart met Laszlo Jambor. Na zijn vakantie moet de Amerikaan eerst zorgen dat zijn conditie evengoed is als de rest van de groep. Trabelsi en Zlatan deden hetzelfde, zij zijn inmiddels weer fit.