Menu
Zaans G-team krijgt in ArenA hoog bezoek

Zaans G-team krijgt in ArenA hoog bezoek

Mede dankzij de inzet van de Ajax Foundation kwam de wens van het G-team uit Zaandam donderdag in de Amsterdam ArenA uit. De spelers van Hellas Sport wilden dolgraag eens een training krijgen bij een bekende club. Als klap op de vuurpijl kwam daar een ontmoeting met trainer Frank de Boer en speler Toby Alderweireld bij.

Nog voordat de training, die door Pannakoning Mohamed Boutaka gegeven werd op het platform in de Amsterdam ArenA, kon beginnen, kwamen Frank de Boer en Toby Alderweireld het veldje op. Aanvankelijk hadden de Zaandammers er helemaal geen erg in, zo gingen ze op in het spel. ,,Maar hier ging het natuurlijk allemaal om", wist Sylvia, de inzender van de wens én moeder van Jordy van het G-team.

Uiteraard wilden ze allemaal, ook Jordy die eigenlijk PSV-fan is, met De Boer en Alderweireld op de foto. En dat wilden de trainer en speler zelf ook. Handtekeningen, kiekjes en fotokaarten werden op verzoek gemaakt en gegeven. Daarna konden de G-voetballers, die zelf komende zaterdag een weekje vrij zijn van competitieverplichtingen, zelf aan de slag.

Maar niet voordat iedereen nog een prangende vraag mocht stellen aan de trainer of speler. De verlegen voetballers durfden het bijna niet, maar toch trok Wesley de stoute schoenen aan. ,,Winnen we zondag in Den Haag en worden we dan kampioen?", vroeg hij aan Frank de Boer. En De Boer zou De Boer niet zijn als hij daarop niet enthousiast reageerde. Met zijn voorspelling: ,,Ik denk het wel!", toverde hij een grote lach op de gezichten van de in Ajax-shirts gehulde G-voetballers.


Rond de wedstrijd tussen Ajax en Heracles op 1 april in de Amsterdam ArenA staat het Fonds Gehandicaptensport in de schijnwerpers. Bovendien organiseert hoofdsponsor AEGON als partner van het Fonds Gehandicaptensport, speciaal voor G-Voetbalelftallen een unieke voetbalclinic onder leiding van jeugdtrainers van Ajax op het trainingscomplex van Ajax, De Toekomst. Daarvoor kan je nog stemmen. Doe dat via onderstaande link:


Stem je op favoriete G-team

Toby Alderweireld ging op de foto met de G-spelers van Hellas Sport. Toby Alderweireld ging op de foto met de G-spelers van Hellas Sport.
Wesley had een vraag voor Frank de Boer: 'Worden we kampioen?' Wesley had een vraag voor Frank de Boer: 'Worden we kampioen?'