Menu
Zakelijke overwinning Jong Ajax

Zakelijke overwinning Jong Ajax

Jong Ajax speelde dinsdagavond voor eigen publiek tegen Jong NEC. De Amsterdamse Beloften wonnen met 2-0, een stand die voor rust al was bereikt. Jeffrey Sarpong en Derk Boerrigter scoorden beide een goede goal.

John van den Brom had voor het duel met de Nijmegenaren geen extra mensen van de A-selecie tot zijn beschikking, behalve degenen die aan het begin van het seizoen nog in zijn selectie zaten: Robbert Schilder, Michael Timisela en Jeffrey Sarpong. Zo kon de trainer weer eens spelers aan het werk zien, die niet altijd op een basisplaats kunnen rekenen. Milano Koenders, Jasper Kok, Tom Kalkhuis en Derk Boerrigter stonden vanaf de eerste minuut binnen de lijnen.

Vanaf de eerste minuut ook controleerde Ajax de wedstrijd, door voor er zestig seconden voorbij waren de score te openen. Jerghinio Sahadewsing maakte een goede actie aan de rechterkant en gaf voor op Sarpong. De nummer tien schoot de bal beheerst onder in de hoek: 1-0.

Robbert Schilder moest na twintig minuten het veld verlaten. De aanvoerder had last van zijn luchtwegen en droeg de aanvoerdersband over aan Robin Muller van Moppes, die rechts op het middenveld speelde. Jan Vertonghen nam de de positie van de verdediger over.

Derk Boerrigter zette Ajax twee minuten voor rust op een veilige voorsprong. De linksbuiten kreeg na een eigenaardige situatie met Sarpong in het midden, de bal aan de zijkant en volleerde in een keer richting het doel van de Nijmeegse keeper: 2-0. Met deze stand en in de wetenschap dat NEC in vijfenveertig minuten tijd het doelman Henrik Moisander niet lastig had weten te maken, gingen de Amsterdammers de rust in.

De tweede helft was 'een formaliteit', zoals Van den Brom na afloop aangaf. Voor geen van beide ploegen waren er grote kansen en de voorsprong van de Amsterdammers kwam dus geen moment in gevaar. ,,Ik ben tevreden", stelde de trainer van Jong Ajax. ,,Het was geen grootse wedstrijd, maar we hebben verdiend gewonnen. Dat NEC de hele wedstrijd geen kansen heeft gehad, zegt iets over onze verdediging vandaag. Het was een goede prestatie, een zakelijke overwinning."

Door de drie punten staat Jong Ajax nu achtste op de ranglijst, met 34 punten uit 24 wedstrijden.