Menu
Zakelijke zege Ajax Vrouwen op Achilles '29

Zakelijke zege Ajax Vrouwen op Achilles '29

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond tegen Eredivisie-debutant Achilles '29 een zakelijke overwinning geboekt. Dankzij twee goals van Marjolijn van den Bighelaar won de ploeg van trainer Ed Engelkes met 0-2.

Zonder de Oranje-internationals Desiree van Lunteren, Merel van Dongen en Kelly Zeeman trad Ajax in Groesbeek aan tegen het groentje van de Eredivisie. De Oranje Vrouwen hadden de oefentrip naar Amerika nog in de benen en hen werd rust gegund. Maar ook zonder deze drie sterkhouders ging het Ajax goed af.

Omschakelgoal
Achilles'29 voetbalde vanuit een verdedigende organisatie en daar moest Ajax zich doorheen proberen te voetballen. Dat lukte al spoedig. In de veertiende minuut opende Marjolijn van den Bighelaar de score. Inessa Kaagman veroverde de bal op het middenveld, vond Ana Romero en de Spaanse flankspeelster vond de op snelheid liggende Van den Bighelaar. De spits was sneller dan haar Groesbeekse opponente en klopte de keepster, 0-1. Een keurige 'omschakelgoal'.

De Ajax Vrouwen controleerde de rest van de eerste helft zonder zelf nog écht veel te creëren. Keepster Eli Sarasola kreeg op haar beurt weinig te doen.

Schrik vrij
Pas diep in de tweede helft kwam de Spaanse goalie met de schrik vrij. Uit een schaarse kans voor de thuisploeg kwam de bal tegen de onderkant van de lat. De gelijkmaker was het echter niet geweest, want Ajax was net daarvoor op 0-2 gekomen. Een voorzet van rechts belandde opeens voor de voeten van Van den Bighelaar. Zoals een spits betaamd aarzelde ze niet en schoot ze - weliswaar via de keepster - in het dak van het doel, 0-2.

In de slotfase van de wedstrijd kwamen er voor Ajax wel kansen op een hogere uitslag, maar die werden niet benut. Zo eindigde de wedstrijd in een zakelijke 0-2-zege en is Ajax samen met ADO Vrouwen ook na de derde speelronde nog zonder puntenverlies.

En dit is de stand na speelronde 3! #eredivisievrouwen pic.twitter.com/511yeO5i26

— Eredivisie Vrouwen (@Eredivisievr) 23 september 2016

Volgende week vrijdag treft de ploeg van Ed Engelkes sc Heerenveen op de Toekomst. De entree is gratis, de aanvang 19:30 uur.

Scoreverloop: 14. Van den Bighelaar 0-1, 72. Van den Bighelaar 0-2

Opsteling Ajax Vrouwen: Sarasola; Hoogendijk, Koster, Philtjens; Oudemast, Van der Linden (80. Van der Most), Kaagman, Hassett (72. Verhoeve); Pieëte ,Van den Bighelaar, Romero (72. Vugts)

Tekst: Ajax.nl
Archieffoto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst