Menu
Zat. 2 sluit kalenderjaar ongeslagen af

Zat. 2 sluit kalenderjaar ongeslagen af

Met een 1-8 overwinning op 2e-klasser Amstelveen Heemraad 2 luisterde Ajax 2 het feestje bij de club uit Amstelveen op. Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe clubgebouw speelden beide teams een vriendschappelijke wedstrijd.

Amstelveen Heemraad zat. 2 - Ajax zat. 2 (1-8) (Oefenwedstrijd)

Alleen het eerste kwartier was er sprake van een gelijkopgaande strijd. Ajax kwam in de 5e minuut op een 0-1 voorsprong: een scherp aangesneden corner van Mouchine el Yaacoubi werd bij de eerste paal ingekopt door Melvin de Groot. Drie minuten later trokken de Amstelveners de stand weer gelijk. Slordig balverlies op het middenveld leidde een counter in die op randje buitenspel door mocht gaan en Ajax-doelman Roy Grinwis was verslagen 1-1. Nog binnen het eerste kwartier mocht Jack van Moerkerk het strafschopgebied binnen dribbelen en met een schitterende lob de 1-2 aantekenen. Tien minuten later herhaalde de rappe aanvaller dit kunstje, maar zijn actie werd binnen de 16 meter gestopt. De toegekende strafschop werd onberispelijk binnen geschoten door Ajax-aanvoerder Dennis v/d Welle: 1-3. Daarna was het éénrichtingsverkeer richting het doel van de 'groen/witten'. Joe Lamptey kon door gaan tot de achterlijn en het schot van Dennis v/d Welle werd op de doellijn gestopt. Joël Silooy probeerde het met zijn gele klompen vanaf 20 meter om de doelman te passeren en een kopbal van Perry Schoenaker kreeg niet de juiste richting mee. Mouchine el Yaacoubi trof het zijnet, maar op slag van rust kopte Joe Lamptey uit een corner van Melvin de Groot raak (1-4 ruststand).

De tweede helft begon voor Ajax in een fantasie-opstelling. Omdat trainer Dennis van der Wal slechts over twee echte verdedigers kon beschikken speelde Ajax in een soort 2-6-3 met invaller en alleskunner Giano Bonam als vleugelverdediger. Omdat Amstelveen Heemraad niet bij machte was om eruit te komen speelde de wedstrijd zich af op een strook van 40 meter voor het doel van de Amstelveners. Stagespeler Haci Bulut - die op proef bij Ajax mee speelde - bekroonde zijn debuut met twee doelpunten: in de 53e minuut rondde hij fraai voorbereidend werk van Giano Bonam af (1-5), om vier minuten later een vrije trap schitterend in de bovenhoek te krullen (1-6).
Moushine el Yaacoubi gaf Dennis v/d Welle de kans om de 1-7 op het scorebord te schieten en in de 81e minuut tekende v/d Welle nog zijn 3e goal van de middag aan: eindstand 1-8.

Amstelveen Heemraad zat. 2 - Ajax zat. 2 (1-8) (Oefenwedstrijd)

0-1 5' de Groot (el Yaacoubi)
1-1 8'
1-2 14' J. van Moerkerk
1-3 24' van de Welle (pen.)
1-4 44' Lamptey (de Groot)
1-5 53' Bulut (Bonam)
1-6 57' Bulut
1-7 75' van de Welle (el Yaacoubi)
1-8 81' van de Welle

Opstelling Ajax:
Grinwis, Weverling, Noordraven, Silooy, Schoenaker (Bonam 46'), Bulut, el Yaacoubi, J. van Moerkerk, de Groot, van de Welle, Lamptey.

Melvin de Groot probeert een speler van Amstelveen te passeren Melvin de Groot probeert een speler van Amstelveen te passeren