Menu
Zaterdag 1 behoudt zicht op nacompetitie

Zaterdag 1 behoudt zicht op nacompetitie

Ajax Zaterdag 1 heeft afgelopen zaterdag voor het eerst in de historie weten te winnen in Achterberg van VVA’71. In een spannend duel werd het uiteindelijk 1-2 door goals van Misa Danso en Cameron.

Ajax moest winnen om de eventuele hoop op nacompetitie levend te houden. En dat Ajax er zin in had werd vanaf de eerste minuut bewezen. Ajax pakte het initiatief en gaf het bijna nooit meer uit handen. Al in de tweede minuut was het Michiel Foppen die Kenneth Misa-Danso wist te bereiken en tot tweemaal aan toe stuitten Kenneth Misa-Danso op doelman Hasimbegovic. Ajax was bij de les en VVA ‘ 71 werd zeker in de beginfase overrompeld door Ajax dat met fris een aanvallend voetbal deed verbazen. Ajax bleef het wedstrijdbeeld bepalen en vanuit een goede organisatie werden diverse prima aanvallen gecreëerd. Zo ook in de achttiende minuut toen Laurens ten Heuvel de combinatie aanging met Dennis Kaars maar opnieuw was doelman Hasimbegovic de welbekende sta in de weg. VVA ‘ 71 verscheen pas in de twintigste minuut voor het eerst dreigend voor de Ajax goal. Tot tweemaal aan toe moest doelman Orlowski met een uiterste reflex redding brengen op schoten van Clint van der Wal en Siemen Eijkemans.
Ajax had de zaakjes voor de rest prima onder controle regelmatig bleven de Amsterdammers via prima vleugelspel de aanval zoeken met goed combinatievoetbal. Toch richting het eind van de eerste 45 minuten kwam de wedstrijd wel steeds meer in evenwicht, omdat Ajax moest toestaan dat VVA ‘ 71 wel steeds beter in de wedstrijd kwam zonder dat het echt dreigend werd overigens.

Na de thee zagen we andermaal dat Ajax goed uit de kleedkamer was gekomen, want onmiddellijk werd de toon weer gezet door Ajax. En nu werd dit wel beloond met een verdiende treffer in de 50e minuut. Het was Sergio Cameron die de corner nam die voor dreiging zorgden en het was vervolgens Mitchell van den Beld die de bal al koppend klaar legde voor de aanstormende Kenneth Misa-Danso die net buiten de 16 meter lijn hard uithaalde voor de 0-1. Ajax, dat zulke slechte herinnering heeft in Achterberg, speelde met volle overtuiging en VVA ‘ 71 kreeg gewoonweg nauwelijks een poot aan de grond ondanks verwoede pogingen. De suprematie van Ajax. in het heerlijke lentezonnetje, werd alleen nog maar meer onderstreept in de 63e minuut toen een uitstekende aanvalsopzet tussen Dennis Kaars en Sergio Cameron door het hart van de defensie werd beloond met een bekeken schuiver van Sergio Cameron die doelman Dino Hasimbegovic voor de tweede maal kansloos achterliet.
En zo beloonde Ajax zich zelf voor een prima wedstrijd instelling , maar direct na de aftrap moest opnieuw het score bord in werking worden gesteld. Niet omdat Ajax voor de derde maal scoorde. Het was Clint van der Wal die van dichtbij mocht inkopen na een afgemeten voorzet vanaf links en zo stond het opeens van 0-1 binnen twee minuten 1-2.

Het gaf maar eens temeer aan dat VVA ‘ 71 een moeilijk onverslaanbaar elftal is dat zeker nog niet wilde opgeven. Het duel werd er alleen maar leuker en leuker op want na de aansluitingstreffer pakte Ajax de draad gewoon weer op en het regende vervolgens kansen voor de Amsterdammers. Eerst was het in de 68e minuut Dennis Kaars die oog in oog met de doelman faalde, gevolgd door een prima kans na goed voorbereidend werk van Glen van Zoolingen voor Mitchell van den Beld die ook de doelman op zijn pad vond. Het was de fase dat Ajax zichzelf tekort deed om het duel definitief te beslissen, want ook in de 72e minuut had Ajax moeten scoren toen de goed ingevallen Van Zoolingen ditmaal zelf een rollertje afleverde in plaats van hard uit te halen voor de 1-3 .

En zo verprutste Ajax kans na kans want ook in de 75e minuut ( van Dijk ) en in de 81e minuut ( Cameron ) was Ajax dichtbij.

Hoe dan ook op het veldspel van de Amsterdammers was hedenmiddag weinig op aan te merken. Op het middenveld heersten Patrick van Dijk en Mitchell van den Beld en ook achterin zat het redelijk goed in elkaar met de verdienstelijk spelende Siver Abdulrahman – Jordi Meester- Michiel Foppen en Rience Schurman,
En zo kan nog steeds komende zaterdag thuis tegen RKAV Volendam bij winst nog stiekem gehoopt worden op nacompetitie voetbal.

Fotografie: Rob van Vliet Fotografie: Rob van Vliet