Menu
Zaterdag 1 blijft succesvol in de Topklasse

Zaterdag 1 blijft succesvol in de Topklasse

Ajax Zaterdag 1 zet de zegereeks in de competitie gestaag door. Door een doelpunt van Kenneth Misa Danso na vier minuten pakte de ploeg van trainer Bart Logchies de drie punten, de derde zege op rij en steeg naar plaats vijf in de Topklasse.

Direct vanaf de aftrap zette Ajax de tegenstander onder druk en dat resulteerde al in de vierde minuut in de openingsgoal. Het was Rience Schurman die Kenneth Misa Danso diep stuurde die vervolgens zijn tegenstander eruit liep, naar binnen draaide en onder doelman Flier de 1-0 binnenschoot. Deze uitstekende opsteker werd door Ajax gebruikt om de tegenstander nog meer bij de strot te pakken en in de tiende minuut was captain Yuri Rose dicht bij de 2-0. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald door verdediger Netjes. Ajax, dat energiek en met volle overtuiging het duel aanging, was op alle fronten de baas over de tegenstander. Continu waren de Ajacieden een stapje eerder bij de bal waardoor Genemuiden maar moeilijk zelf aan voetballen toekwam.

Ajax kon verder vertrouwen op een solide verdediging waar het met Jordi Meester en Siver Abdulrahman niet één maar twee sloten op de deur had. Ajax had in de 29e minuut een strafschop moeten krijgen toen Ralph Owusu mee opgekomen was en overduidelijk aan zijn shirt werd vastgehouden, maar scheidsrechter Bekebrede beoordeelde de situatie anders en bestrafte Ajax voor een aanvallende fout. Dit alles in een fase dat het duel wat aan het wegebben was. Ajax had nog steeds geen kind aan Genemuiden, dat wel probeerde van zich af te bijten, maar het gebeurde met te weinig overtuiging. Zelf hadden de Amsterdammers in de 38e minuut de tweede goal moeten binnen schieten nadat Mimoun Eloisghiri Ralph Owusu diep stuurde. Hij kwam oog in oog te staan met doelman Flier maar faalde. De laatste kans in een amusante eerste helft was andermaal voor Ajax, waar Glenn van Zoolingen Mimoun Eloisghiri nog in een riante scoringspositie zette. Uiteindelijk bleek de hoek te moeilijk te zijn waardoor de ruststand slechts 1-0 was.

De tweede helft werd in eerste instantie nog aardig begonnen, maar al snel werd Genemuiden wat brutaler zonder dat er overigens veel uit voort kwam. Het gaf wel aan dat deze wedstrijd door die magere 1-0 nog niet gespeeld.
Genemuiden bleef geloven in een beter resultaat, deed dat op geheel eigen wijze maar de echte overtuiging en wellicht ook klasse ontbraken simpelweg hedenmiddag om Ajax echt te doen schrikken.
Ajax, dat nu wel langzaam steeds meer symptomen van vermoeidheid begon te vertonen, kon de scherpte in de laatste eindfase op het veld niet meer opbrengen. Veel veelbelovende aanvallen werden vroegtijdig onderbroken of er werden verkeerde keuzes gemaakt. Dat wil niet zeggen dat Ajax geen mogelijkheden meer kreeg om de score uit te breiden, want de onvermoeibare Kevin de Visser schoot in kansrijke positie te slap de bal in de handen van doelman Flier (67e min.). Genemuiden, dat in de slotfase wel wat meer druk naar voren had, kon zijn beste kans van de wedstrijd op papier zetten in de 72e minuut toen Philip Ties rakelings over kopte. Zo werd Ajax andermaal gewaarschuwd dat ondanks het veldoverwicht er nog van alles mogelijk was.

Bij Ajax was het beste er wel van af in de laatste minuten, alhoewel de Amsterdammers nog legio kansen kregen om de score op te voeren. Zo werd er een magere, maar dik verdiende
1-0 geboekt.

Fotografie: Rob van Vliet