Menu
Zaterdag 1 boekt ruime overwinning

Zaterdag 1 boekt ruime overwinning

Afgelopen zaterdag heeft Ajax zaterdag 1met 5-0 gewonnen van ARC. Op De Toekomst was er bij rust reeds een comfortabele voorsprong bereikt van 4-0. Doelpuntenmakers waren Kenneth Misa Danso (2x), Laurens ten Heuvel en Dennis Kaars. In de tweede helft kon Sergio Cameron ook nog zijn steentje bijdragen.

In de derde minuut moest ARC-doelman Tony van Ooi zich al laten zien na een harde uithaal van Kenneth Misa-Danso die hij knap tot corner verwerkte. Deze actie werd gevolgd door een heerlijke aanval van Ajax in de vijfde minuut en met name het sublieme hakballetje van de onmisbare Laurens ten Heuvel was prachtig op Mitchell van de Beld die zijn schot gekraakt zag worden door Tony van Ooi. Het werd al snel duidelijk en zichtbaar, Ajax flitste over het veld en de eerste goal kon niet uitblijven. Deze kwam er ook al in de zevende minuut toen Sergio Cameron de bal panklaar legde voor Kenneth MIsa-Danso die droog uithaalde voor de 1-0.

De honger van Ajax werd alleen maar groter en groter, want nog geen twee minuten later was het opnieuw raak toen Kevin de Visser Laurens ten Heuvel vrij zette voor de keeper. Daar wist de routinier wel raad mee en zo stond het al 2-0 na negen minuten. De spelers van ARC wisten niet waar ze het zoeken moesten. De ene aanval was nog niet voorbij of de volgende aanval golfde daar weer over heen. Na ruim twintig minuten spelen, ging het wat moeizamer. Ajax domineerde en controleerde volledig de wedstrijd en had nog steeds geen kind aan ARC, maar het smeuïge was er heel even vanaf.
Dat duurde overigens niet lang, want in de 25e minuut kon Dennis Kaars niet achterblijven. Na opnieuw een bekeken steekbal van Sergio Cameron verscheen Dennis Kaars alleen voor de keeper, die hij simpel verschalkte voor de 3-0.

Ajax pikte de draad dus weer snel op en de bevlogenheid, passie, inzet, strijdlust en bovenal plezier, spatten van het spel af. ARC mocht zo nu en dan ook wel eens een aanval opzetten, maar Ajax greep in wanneer dat nodig was. Dit alles onder leiding van o.a Jordi Meester en Wouter vd Molen die de defensie prima leidden.
Pas vier minuten voor het rustsignaal kon er een schot van ARC genoteerd worden dat enigszins gevaarlijk werd. Echter niet veel later was het opnieuw Ajax dat liet zien hoe leuk en mooi voetbal kan zijn. Via een paar balomwentelingen verscheen plotseling Kenneth Misa- Danso voor doelman Van Ooi die het schot nog wel kon beroeren, maar niet tegen houden. Zo kon er een 4-0 ruststand genoteerd worden.

De tweede helft was minder van de kant van Ajax. Daardoor kon eindelijk ARC ook zijn ware gezicht laten zien en zo nu en dan creëerden de Alphenaren zeer acceptabele aanvallen, die vooralsnog niet tot grote kansen leidden. Wel was het Jeffrey van den Berg met een vrije trap in de 58e minuut die nog het dichtst bij eerherstel was, maar Ajax had Tim Orlowski die simpel deze bal kon tegenhouden.

Op het moment dat Ajax heel even weer vol gas ging, was er bij vlagen weer prima spel. Dit resulteerde in de 85e minuut in de 5-0 door Sergio Cameron die zijn inzet in de wedstrijd beloond zag worden.

Fotograaf: Rob van Vliet Fotograaf: Rob van Vliet