Menu
Zaterdag 1 door in districtsbeker

Zaterdag 1 door in districtsbeker

Ajax zaterdag 1 heeft de laatste zestien van de districtsbeker bereikt. Op De Toekomst werd zaterdagmiddag zondag-eersteklasser OFC met 2-0 verslagen. Siver Abdulrahman voor en Sergio Parris na rust maakten de doelpunten. Door de winst zal Ajax in de volgende ronde uitkomen tegen de winnaar van (topklasser) AFC zo 1 – (eersteklasser) Zuidvogels za 1.

De openingsfase was voor OFC. Met agressief voetbal joeg OFC op Ajax en Rachid el Yaghmouri gaf het eerste waarschuwingsschot.
Maar Ajax bleef rustig en heel langzaam kropen de Amsterdammers uit hun schulp en zo was Sergio Cameron met een indrukwekkende solo net niet succesvol, ook in de rebound was Kenneth Misa Danso net niet trefzeker. Ajax ontwikkelde in de openingsfase wel een heel licht overwicht dat bijna beloond werd in de 18e minuut toen Kenneth Misa Danso Glenn van Zoolingen weg stuurde die vervolgens op doelman Kusadasi stuitte. Na een klein half uur kenmerkte deze wedstrijd zich door verschillende kleine fases waarin zowel Ajax en dan weer OFC van zich lieten horen. Zo was het rond de 30e minuut OFC dat dichtbij de 0-1 was toen een vrije trap van Arsenio Dihalu via de vingertoppen van doelman Sacca op de lat belandde.

Het laatste kwart van dit boeiende, maar zeker niet hoogstaande duel had weinig echte hoogtepunten meer en dus leek de rust gehaald te worden met een 0-0 tussenstand. Maar in de 41e minuut mocht de gedreven Sergio Cameron een corner nemen die ongehinderd ingekopt werd door de prima spelende Siver Abdulrahman ( 1-0 ).

Na rust leek het erop dat Ajax de teugels wat strakker wilde aantrekken, maar dit gevoel verdween al snel want OFC was de ploeg die de meeste drang naar voren had. Gek genoeg leidde dit niet echt tot hele grote spectaculaire kansen. Al waren er wel genoeg momenten dat doelman Sacca het druk voor zich had en waren Dihalu, Richard en Yaghmouri met hun schoten dichtbij een succesje. Ajax dat met een prima Jordi Meester-Kevin de Visser-Siver Abdulrahman en Rience Schurman achterin zijn zaakjes best wel voor elkaar had, zag met name dat Ajax voorin de bal maar moeizaam in de ploeg konden houden. Daarom werd ook de tweede helft niet het spektakel wat we vooraf zo gehoopt hadden. OFC wilde wel heel graag maar ook de gasten haalden niet het niveau waar de ploeg doorgaans voor staat. Ajax probeerde met goed uitgevoerde plaagstoten OFC toch pijn te doen.

Dat gebeurde ook in de 78e minuut toen Ajax via een snelle uitbraak Sergio Cameron aanspeelde, die op zijn beurt weer op links Sergio Parris zag weg starten die met een geplaatst schot voor de tweede keer doelman Kusadasi kansloos liet. Ajax had de buit binnen, want in het vervolg gebeurde er niet veel meer en zo kwam er een einde aan een wedstrijd die vooraf al was ingekleurd als het spektakelstuk van het seizoen maar die eigenlijk na 90e minuten een beetje tegenviel.

Fotografie: Rob van Vliet