Menu
Zaterdag 1 gelijk in Veenendaal

Zaterdag 1 gelijk in Veenendaal

Ajax zaterdag 1 heeft vanmiddag in Veenendaal met 1-1 gelijkgespeeld tegen DOVO. De stand was reeds bij rust bereikt. Yuri Rose zette Ajax al snel op voorsprong, maar DOVO scoorde vlak voor rust de gelijkmaker.

Nadat de rook van het DOVO-vuurwerk was opgetrokken, begon Ajax goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten maakte Yuri Rose 0-1, na een fraaie voorzet van Misa Danso. Die laatste had een paar minuten later de 0-2 op z’n schoen, maar schoot rakelings naast. Na tien minuten dacht DOVO gelijk gemaakt te hebben in een scrimmage na een vrije trap, maar tot ontzetting van de thuisploeg werd de treffer afgekeurd voor buitenspel.

In de twintigste minuut liet Ajax weer van zich spreken. Paul Quasten kopte naast uit een hoekschop. Hierna nam DOVO iets meer het initiatief zonder echt heel erg gevaarlijk te worden. Alleen in de 38e minuut mikte een spits de bal over het doek van keeper Been. Vlak voor rust ontsnapte Siver aan een rode kaart toen hij een tegenstander ten val bracht. De scheidsrechter gaf geel. Ajax moest steeds meer terug en de gelijkmaker hing in de lucht. Deze kwam dus ook door een goal van Testa La Muta en zo gingen beide ploegen rusten met 1-1.

Na de pauze was Ajax geen schim meer van de wervelende ploeg die het de eerste tien minuten was en de eerste kans was dus na 53 minuten voor DOVO, maar de bal werd in het zijnet geschoten. Een paar minuten later kreeg de achterhoede van Ajax de bal niet goed weg, maar andermaal profiteerden de Veenendalers niet door de bal naast te schieten.

Pas een half uur voor tijd lieten de gasten weer van zich spreken. Sergio Cameron zette voor en Paul Quasten volleyde de bal tegen de paal. Helaas dus geen doelpunt en eerlijkheidshalve moet gezegd worden dat DOVO daar op dat moment ook meer aanspraak op mocht maken. Hierna werd het spel aan beide kanten slordiger, waardoor er steeds minder te genieten viel. Mitchell van der Beld was dichtbij een treffer in de 82e minuut en Kid Ronday punterde vlak voor tijd nog in het zijnet, maar over het algemeen leek een gelijkspel een juiste afspiegeling van het wedstrijdbeeld en dat bleef het dus ook ondanks een paar grote kansen van DOVO in blessuretijd.

Fotografie: Rob van Vliet