Menu
Zaterdag 1 laat punten liggen in Ermelo

Zaterdag 1 laat punten liggen in Ermelo

Afgelopen weekend heeft de Zaterdag in niet kunnen winnen in Ermelo. Tegen de plaatselijke DVS’33 werd het een doelpuntloos gelijkspel.

De wedstrijd was amper begonnen toen een misverstand in de defensie van DVS ‘ 33 Yuri Rose in staat stelde om alleen op doelman Huiskamp af te gaan. Het lukte de spits om de doelman te omspelen, maar werd daarbij getoucheerd zodat er maar één straf kon volgen na amper 30 seconden gespeeld te hebben. Echter de wuifde de protesten van de Ajacieden weg alsof er niets was gebeurd. Gelukkig voor het vervolg was dat Ajax na het dubieuze voorval de draad meer dan uitstekend oppakte en de duimschroeven nog maar eens aan draaide. Zo werd DVS’33 vastgezet op eigen helft en demonstreerde Ajax zijn klasse.
Na zes minuten spelen had dit al moeten leidden tot de 0-1, maar het schot van Kenneth Misa-Danso werd overgetikt. Met voortreffelijk positiespel en snelle combinaties danste Ajax over het veld en in de elfde minuut was het Rience Schurman die met een prima opening Glenn van Zoolingen vrijspeelde voor de doelman, maar oog in oog met de doelman faalde Van Zoolingen.
DVS’33, dat amper de gelegenheid kreeg om zelf iets toe te voegen aan de wedstrijd, moest lijdzaam toezien dat Ajax in de dertiende minuut andermaal dichtbij de 0-1 was, ditmaal was het een heerlijke steekbal van Yuri Rose die Misa-Danso bereikte, maar opnieuw bleek doelman Huiskamp de winnaar.

Zo ’ n twintig minuten voor het rustsignaal nam het tempo wat af en flitsen de gasten niet meer over het veld. Dit gaf DVS’33 alle gelegenheid om alle moed te verzamelen om zelf ook eens iets te gaan ondernemen. Zonder dat het restant van de eerste helft nog wat opleverde, zag je bij vlagen dat DVS ‘ 33 wel aardig een potje kon mee ballen en via snelle omschakelingen werd men regelmatig dreigend over de vleugels zonder dat het ook maar één noemenswaardige kans heeft opgeleverd.

Na de pauze was de eerste grote kans voor DVS’33 in de 51e minuut (knappe redding Been). De thuisclub kon steeds meer en ook beter terug komen in de wedstrijd en nu was het Ajax dat regelmatig achter de feiten en dus bal aan liep. Waar het voor rust zo makkelijk ging bij de Amsterdammers, zo stroef verliep de tweede helft. Zelden werd het niveau bereikt van de eerste 25 minuten en Ajax vocht en knokte om nu zelf weer enigszins terug te keren in de wedstrijd en het initiatief over te nemen.
Het moet wel gezegd worden dat ondanks de grotere druk van de Ermeloërs er nauwelijks echt grote kansen werden gecreëerd en dus bleef de Amsterdamse defensie aardig op de been. In de 73e minuut vond invaller Joris Dekker doelman Huiskamp op zijn pad in een kansrijke positie.

DVS ’33, dat o.a. aanvaller Ali Akla nog in het veld bracht, wilde met deze wissels nog misschien iets forceren maar Ajax stond dat vooralsnog niet toe. Al kostte het wel wat moeite om de geel-zwarten in de hectische slotfase van de goal te houden, maar Ajax hield het hoofd koel en zo konden beide teams ieder op zijn eigen manier terugkijken op een wedstrijd met twee verschillende gezichten. Overall was misschien deze puntendeling wel terecht.

Fotografie: Rob van Vliet